Hallo mijn laptop krijgt een backup door een computer maker blijven dan fotos er op staan ?

Of gaat de man het bewaren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het blijft ook op jou computer staan. Ik vind het wel raar dat hij jou gegevens.houdt. Krijg/koop je.geen externe.harde schijf?

Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op je laptop bevinden, dus als hij inderdaad een back-up maakt, dan hou je al je foto's. Ik neem echter aan dat hij het systeem opnieuw installeert. Als hij voor die tijd een back-up maakt en al die gegevens vanuit de backup later weer terug zet, dan hou je je foto's. Geef die van tevoren nog wel even duidelijk aan. (of nog beter: maak zelf een backup van die gegevens en foto's die je echt niet kwijt wilt raken).

Bewaren en backup maken is exact hetzelfde. Als dat het enige is wat de techneut gaat doen, veranderd er niks aan je foto’s. Maar hij zal niet voor niets bij de reparateur staan; wellicht moet het besturingssysteem (OS) er opnieuw worden opgezet? Dan gaat het erom hoe zorgvuldig die techneut is bij het maken van de backup en op welke manier hij het OS installeert. Als hij de boel formatteert om het OS netjes opnieuw te installeren, gaat _alles_ van de harddisk af en ben je geheel afhankelijk van de backup. In dat geval is het _uiterst_ raadzaam _minimaal_ twee (liever drie!) backups op _verschillende media_ te maken en die ook eerst te testen op een andere PC (liever nog: kopiëren naar die andere PC!). En als je het allemaal niet zeker weet, moet je die meneer natuurlijk gewoon ff bellen!

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100