hoe zet je een film (die op dvd staat) van een windows vista naar een macbook air? (zie uitleg aub)

ik wil graag via mijn usb stick een film via mijn windows vista op mijn macbook air zetten (daar kan geen dvd in). ik bots op enkele problemen:

- hoe zet je die film in een map (voor mijn broertje met die windows vista)

- als het op de stick staat, hoe zorg je dan dat je het kan openen met dvd speler op mijn macbook air

- hoe bewaar ik die film dan in een map op mijn macbook air?

bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt een converter (software) gebruiken om de dvd om te zetten in een bestand en deze bij vis een USB stick naar de mac te kopiëren In de bron zie je een voorbeeld van een dergelijke stuk software

Bronnen:
http://computertotaal.nl/software/21839-fr...

Ik begrijp hopelijk goed dat je een DVD via via op die MacBook wilt afspelen. -- Dan moet die DVD geript worden zoals dat heet, daar is allerhande software voor te koop en te krijg. Eén is VLC (http://www.videolan.org/) en hoe je daarmee een DVD ript staat hier: http://www.howtogeek.com/?post_type=post&p=2696 -- Die software vraagt waar je de film die eruit komt neer wilt zetten. Maak daar een map voor en weet waar die staat. -- Die map sleep je op de USB stick. Je kunt ook als beide computers op hetzelfde netwerk zitten die map direct van de een naar de ander kopiëren (http://support.apple.com/kb/HT1568). -- Als je de USB-stick gebruikt hebt, sleep dan die map naar je MacBook. Als in die map een Video_TS-map zit, dan kun je die openen met DVD-speler. (Eerst DVD-speler starten en daarmee die map openen) -- Heb je een ander soort bestand gemaakt dan kun je dat afspelen met het al geïnstalleerde Quicktime. Quicktime kan nog meer afspelen als je Perian (gratis: http://perian.org/) installeert. Lukt het dan nog niet, gebruik dan VLC, er is nl ook een Mac-versie. Is je dat allemaal te veel, zeker als je het vaker moet doen, koop dan een externe USB Superdrive á 79 euro. (http://store.apple.com/nl/product/MD564ZM/A) Onthoudt ook: Macs zuigen niet, hoeft ook niet: daarvoor zijn stofzuigers uitgevonden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100