welke usb stick heb ik nodig

Ik wil een usb stick voor mijn vriend geven maar ik weet nou niet precies welke ik moet nemen want ik weet geen verschil van die dingen. Ik weet wel dat ik een usb stick wil van 32 gb. Maar welke is nou handig voor je werk? En waar kan ik die kopen? En hoe duur kosten ze?

Toegevoegd na 13 minuten:
Hij heeft 32 gb nodig, want wou ook nog iets anders voor gebruiken! Weet niet precies wat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Online zijn de sticks vaak iets goedkoper. Hier kun je ook uit meer kiezen en informatie er over vinden. Wat handig kan zijn, kijkend naar de toekomst is USB 3.0 te nemen. De nieuwe standaard voor doorvoer en sneller dan USB 2.0. (ook te gebruiken in een USB 2.0 pc) Verder scheelt het qua grootte dus niet (32 Gb merk A = 32 Gb merk B) Met Google kun je zoeken met de termen USB 3.0 stick en het woord benchmark (test / vergelijking) Op tweakers.net kun je een mooi overzicht van sticks, grootte en USB versie (en meer..)

Bronnen:
Tweakers.net/pricewatch/cat/306/

Je kunt altijd even kijken bij MyCom, daar heb ik goede ervaringen mee. Er zijn vooral verschillen in de behuizing (de buitenkant), ook kun je USB sticks krijgen met beveiligingsmogelijkheden, ik heb deze functie echter nog nooit gebruikt. Reken op zo'n 20 - 30 euro.

Bronnen:
Eigen ervaring

usb stick zijn uiterst simpel en welk merk je ook neemt ze doen allemaal hetzelfde. Voor je werkbestanden is een 4 gig meer dan voldoende tenzij je in de film industrie werkt. sommige hebben nog een extra beveiliging oid maar daar kun je best zonder.

Bronnen:
http://www.conrad.nl/ce/nl/FastSearch.html...

De prijs hangt natuurlijk af van de uitvoering en het merk. Wil je er een die hele klein is,of eentje die wat groter is maar wel stevig. Zelf ben ik wel een liefhebber van de BestMedia PLatinum Twister (rond de 15/20 euro), dit omdat deze een stevig metalen omhulsel heeft waarin je de stick wegdraait.

Bronnen:
http://www.conrad.nl/ce/nl/product/415999?...

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100