Wat is een mediasite waarbij je je rechten over foto's houd?

Ik ben beginnend fotograaf en hoor heel veel dat als je je foto's upload naar site's zoals imageshack of deviantart of iets dat je dan je rechten over de afbeelding kwijt (kan) ra(a)k(t)(en) hoe zit dit, is er een media site waar je gewoon je volledige rechten over de afbeelding behoud?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, die is er. Ik gebruik zelf flickr.com voor mijn foto's. Je kunt daar per foto besluiten of je de standaardinstelling "all rights reserved" behoudt, of het flexibeler maakt door één van de Creative Commons licenties te gebruiken. Meer over flickr: http://nederlandwerktonline.nl/zelf-doen/deel-je-fotos-met-flickr/ En natuurlijk op flickr zelf: http://www.flickr.com/tour/#section=welco Alles over Creative Commons licenties: http://creativecommons.nl/licenties/uitleg/ Succes!

Bronnen:
http://creativecommons.nl/licenties/uitleg/
http://nederlandwerktonline.nl/zelf-doen/d...
http://www.flickr.com/tour/#section=welcome

Dat klopt niet. Als jij je foto's op het internet zet, of ImageShack of Photobucket of Deviant Art of ergens anders, dan blijven de rechten op de foto's van jou. Ik heb overal foto's staan: op Panoramio (zodat ze in Google maps te zien zijn), op diverse fotofora (zoals Belgium Digital), op genoemde sites en mijn eigen website en blogs en ook op Flickr en op bestelsites zoals Pixum. Het probleem met rechten op het internet is vooral dat het heel moeilijk is na te gaan of en wanneer iemand een foto van jou gebruikt. Foto's op internet kunnen áltijd worden gekopiëerd. Ook als de rechtermuisknop wordt uitgeschakeld blijft het mogelijk om een screenshot te maken. Ik kreeg eens een mail van een professor uit Amerika, die wilde een foto van mij gebruiken voor zijn boek. Ik zou een boek krijgen. Dat is niet gebeurd, maar hij vroeg tenminste netjes toestemming. Vaak gebeurt dat niet en je doet daar eigenlijk niets aan. Want een foto is ook weer makkelijk te manipuleren natuurlijk. Het veiligste is het gebruiken van een watermerk. Daar zijn verschillende mogelijkheden voor. http://www.pepermunt.net/foto/watermerk.html Toegevoegd na 2 minuten: Nogmaals: Wat jij gehoord hebt klopt niet! Het is niet voor niets dat er sites bestaan die adverteren met : rechtenvrije foto's. Dat komt omdat alle andere foto's op internet eigendom blijven van eigenaar. http://www.freedigitalphotos.net/

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100