waarom heet de eerste schijf van een computer de c-schijf en niet de a-schijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit komt omdat destijds de A en B letters werden toegewezen aan floppydisks en later diskettestations. Toegevoegd na 4 minuten: Er werden op een gegeven moment twee diskettestations gebruikt, waarbij een werd gebruikt om vooral van te lezen (bijvoorbeeld het besturingsysteem stond hierop) en de tweede om op te schrijven. De driveletters zijn in Windows nog steeds gereserveerde letters., dus je begint altijd met C voor de harde schijf. Eventueel kan je de A en B wel toewijzen aan verwisselbare-, vaste - of netwerkschijven.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Diskette
http://technet.microsoft.com/nl-nl/library...

"Vroeger" waren pc's uitgerust met één of twee floppydrives. Dit waren A en B. Daarna werd een harde schijf gebruikelijk. Dat werd dus C.

Omdat de A-schijf oorspronkelijk de eerste schijf was (en soms nog is): nl. de floppy-drive. En deed je wat luxer, dan had je ook een tweede floppy-drive: de B-drive. Je kan nog een A-drive simuleren als je dat wilt. Ga naar de commandprompt. Dan: subst a: c:\ {enter} En voila... Je hebt een A-drive die eigenlijk gewoon de C-drive is :).

Je hebt waarschijnlijk een nieuwe computer. Vroeger was er een floppy drive ( bestaat nauwelijks meer. Microsoft heeft die standaard toegewezen met A:\ NOg langer geleden was er een floppy veelgroter dan de diskette. Deze heeft standaard de B:\ gekregen. Dit zal mogelijk in de toekomst ooit veranderen. Er zijn nog hobbyisten die deze opslag nog gebruiken. niet teveel over nadenken en gewoon accepteren dat jouw eerste schijf altijd C:\ wordt genoemd. Frank

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100