Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

Op de C: schijf staat het OS (Operating System), oftewel besturingssysteem. Het verschil met de D: schijf is dat Windows daar niet op staat geïnstalleerd. Op de C: schijf kan je in principe gewoon bestanden opslaan, maar je kan het beter scheiden. Windows heeft namelijk veel ruimte nodig om goed te kunnen draaien, en door je C: schijf voor enkel Windows te houden, geef je het deze ruimte.

Technisch gezien is er geen verschil tussen de schijven: je kan ze prima omwisselen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Als het fysiek twee verschillende schijven zijn kan het wat snelheidswinst opleveren omdat lees/schrijf acties van het operating systeem en van gegevensbestanden gelijktijdig kunnen plaatsvinden.
Als C: en D: twee partities op dezelfde schijf zijn, heeft het weinig of geen voordeel.
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Klopt helemaal. :)
Van Schijf C: kun je opstarten (bootable), van Schijf D: niet. Als het fysiek aparte schijven zijn (dus C: en D: zijn niet partities van dezelfde schijf) werkt het systeem sneller omdat de toegang tot de schijven parallel is. Dan kun je ook winst behalen als je de pagefile op de D: schijf zet omdat windows het geheugen sneller van en naar schijf kan zetten.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding