Hallo, als er iemand komt bij mij met een laptop hoe kan ik dan diegen toegang geven tot mijn internet? kun je mij de stappen weergeven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als deze persoon gebruik gaat maken van een met wachtwoord beveiligd draadloos internet, dan hoeft deze persoon alleen je wachtwoord te weten en onder welke naam jouw draadloos internet is. Hij/zij klikt dan op netwerkcentrum openen en de draadloze netwerken zijn dan zichtbaar. Als er dan op jouw Internetnaam klikt wordt er automatisch gevraagd naar wachtwoord. Als deze word ingevuld start de verbinding.

Dat kan als je draadloos internet hebt, dan geef je t wachtwoord en kan diegene op jou interNet.

Indien je een graadloze verbinding hebt middels een router dan ik de laptop met de instellingen voor netwerk de netwerksleutel(wpa code) invoeren.

Als die laptop voorzien is van een draadloze adaptor en deze aan staat ( bij sommige laptop moet je deze door een knopje in te drukken activeren) dan zie je rechts onder in de taakbalk links van de tijd een soort oplopende balkjes. Ziet er net zo uit als op vele mobieltjes. KLik hierop met derechter muisknop, je krijgt een lijst van beschikbare netwerken in jouw omgeving. Je zoekt de goede uit klikt hierop er wordt gevraagd verbinding maken. KLik hierop Na een zoekvenster wordt er om een wachtwoord ( sleutel) gevraagd . Die zou je moeten weten van de monteur die het aangelegd heeft of aan de ondewrzijde van het adsl modem wep cq WPA code. Succes FRank

Waar niemand over praat, maar wel verreweg het meest simpele is, het volgende; Heel simpel een netwerkkabeltje in de router (of switch) bij geprikt en het andere uiteinde in de gast-laptop. Klaar is kees, geen pasword geen zoeken, gewoon direct werken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100