Hoe kan worden voorkomen dat de Ipad gelijk de inbox van Gmail opent, als je op mail klikt, dus zonder wachtwoord te vragen?

Mijn collega heeft een Ipad en zegt dat nu iedereen zijn mail kan lezen, omdat gelijk zijn inbox wordt geopend als hij op mail klikt. Zelf denk ik dat hij ergens heeft aangevinkt "wachtwoord onthouden" , maar hij zegt van niet..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst moet je op een Ipad je mail wel instellen. Wat kan zijn gebeurt is dat je collega Gmail heeft ingesteld op zijn computer waarop Itunes staat en bij de synchronisatie de instellingen heeft overgenomen. In het menu Instellingen > Mail kan je de instellingen van het mailaccount wijzigen en het Gmail account wissen. Je kunt naar mijn mening niet het account zo instellen dat om een wachtwoord wordt gevraagd voor inloggen. Een Ipad is persoonlijk (al je accounts, ook van apps zijn persoonlijk) en als je hem deelt dan moet je voor jezelf nagaan of het handig is om hierop mail te ontvangen. De mail blijft er immers ook op staan, of je moet die mail ook weer verwijderen. Dan moet je een account maken en na gebruik het account en de mail steeds wissen. Dit is in principe niet veel anders dan op een laptop, maar dan kan je met meerdere gebruikers werken die allemaal inloggen onder een eigen profiel. Toegevoegd na 4 minuten: Als je de accountinstellingen wijzigt op je Ipad zelf worden die niet meegesynchroniseerd met de computer, dus de instellingen op de PC worden dan niet ook gewist als je het mailaccount wijzigt of wist. Toegevoegd na 1 uur: Kortom: het kan dus helaas niet. Het is geen functie in IOS4 om het wachtwoord elke keer opnieuw te vragen.

Bronnen:
https://discussions.apple.com/message/1295...

waarschijnlijk gebruikt hij mail 4.5 op de Ipad en heeft bij het aanmelden van zijn Gmail account op de Ipad zijn Gmail gegevens ingevoerd op de Ipad. Dacht dat je bij Mail 4.5 onder Voorkeuren de gegevens aanpassen Toegevoegd na 19 seconden: + kan

Mogelijk heb je in je e-mail programma ooit aangevinkt dat het programma jougebruikersnaam en wachtwoord mag onthouden. Haal het betreffende vinkje weg en start het programma opnieuw . Nu zal deze naar jouw wachtwoord vragen FRank

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100