Windows start niet op

Hallo,
Ik zit met een probleem. Mijn Computer (Compaq) wil niet verder opstarten. Als ik de computer aanzet staat er het volgende:
Windows kon niet goed worden gestart. Onze excuses voor dit ongemak. Mogelijk is een recente wijziging van de hardware of software hier de oorzaak van.

Als deze computer niet meer reageerde, onverwachts opnieuw opstartte of automatisch werd afgesloten om uw mappen en bestanden te beschermen, kunt u het beste voor Laatst bekende juiste configuratie kiezen om terug te keren naar de instellingen die werden gebruikt toen de computer nog wel goed werkte.

Als een eerdere poging om de computer op te starten is mislukt, bijvoorbeeld als gevolg van een stroomstoring, als gevolg van het indrukken van de Aan/Uit-knop, kunt u het beste kiezen voor Windows normaal starten.

Veilige modus
Veilige modus met netwerkmogelijkheden
Veilige modus met opdrachtprompt

Laatst bekende juiste configuratie (recente instellingen die werkten)

Windows normaal starten

Gebruik de pijltjestoetsen om een besturingssysteem te selecteren.

Ik heb ze allemaal geprobeerd, maar tevergeefs geen van hen lukt. Als ik nu bijv. windows normaal starten druk, komt de computer niet verder dan het balkje met Microsoft Windows XP. En de streepjes in het balkje gaan 4x heen en weer en dan start de computer van zelf weer opnieuw op.
Ik heb echt geen raad! Ik hoop dat iemand mij van dit probleem kan afhelpen.
Mvg, Sunshinee
ps. Jammer genoeg heb ik geen Windows Xp cd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het probleem is vooral wat je als laatst zegt, je hebt geen Windows XP cd. Probeer even te kijken of een kennis/buur/familielid wel een cd heeft. Hiermee kan je namelijk een repair starten voordat windows zelf start.

tja dan is er waarschijnlijk iets gebeurd met je hardware driver als je er echt niet meer in kan komen met veilige modus moet je toch echt een xp cd rom hebben zit er wel een serie nummer sticker op je pc ? dan maakt het eigenlijk niet uit of je die van een ander leent zolang het maar proffesional is of home zit er geen sticker op met serie nummer of weet je dat niet meer dan kan je toch nog een reparatie proberen met een xp cdrom

Dit kan aan heel veel liggen het kan aan hardware liggen maar dit probleem is waarschijnlijk dat er iets mis is met windows ik zou inderdaad proberen een windows xp cdrom te gebruiken heb je op je computer een licentie sticker? welke windows versie staat erop? je kan het best een cdrom gebruiken met die versie hopelijk lukt het je groetjes.

Druk tijdens het opstarten op F8 kies veilige modus. Ga daar via help en ondersteuning naar systeemherstel en zet de tijd in de kalender tot voor de klachten. FRank

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100