Wie kan mij vertellen hoe ik windows op een macbook installeer?

Om bepaalde redenen is het voor mij noodzakelijk dat ik windows op mijn macbook pro 13" (aangeschaft mei 2010) installeer (ik wil dan OOK nog mac kunnen gebruiken natuurlijk).

Ik schaam me voor het feit dat ik zo'n leek ben op dit gebied.

Zou iemand mij in babytaal kunnen uitleggen hoe dit mogelijk is (gewoon op de legale manier).

Wat ik me ook afvraag is of ik de ingebouwde webcam nog wel kan gebruiken als ik windows gebruik?

Toegevoegd na 35 minuten:
Oke ik ben een bangerik, maar ik durf het ECHT niet zelf te doen, want zo gaat het mis!!! Woont er iemand in de omgeving Utrecht die dit voor mij kan doen :$ Ik ben zo bang om mijn computer te beschadigen!

Toegevoegd na 1 uur:
En ik kopier nu alles gewoon naar de harde schijf, dan is dat toch hetzelfde als een back-up?

Toegevoegd na 1 uur:
Zou er naar de afbeelding gekeken kunnen worden? Dit wissen moet ik toch NIET doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://www.apple.com/nl/support/bootcamp/, hier zijn alle instructies te vinden ;-) Toegevoegd na 21 seconden: en ja, de cam werkt ook, als je de drivers hiervoor installeert Toegevoegd na 1 uur: ehm, het staat al op de harde schijf, als je een back up maakt, is dat meestal naar een extern medium, zodat je het later terug kan zetten, als je bijvoorbeeld, perongeluk de verkeerde partitie weggooit. ik woon helaas niet in omgeving utrecht, (rechtsonderin drenthe) dus kan je helaas niet helpen. Als je gewoon doet wat er op de handleiding kan er niks misgaan ;-), zo makkelijk is het

ik denk dat wat jij wilt niet mogelijk is.

Pas op wat je gaat doen! Bootcamp is niet echt iets voor leken. Er bestaat ook Parallels. Meestal een veel betere keuze. Ik raad je aan informatie te winnen op http://macwereld.nl/forum/ Ze spreken weliswaar geen babytaal, maar zijn zeker bereidt het in Jip en Janneke-taal uit te leggen. Hoewel, er staat daar al veel over Windows op een Mac-computer beschreven.

Bronnen:
http://macwereld.nl/forum

Ik heb een tijdje geleden met paralels gewerkt, maar is absoluut geen aanrader, door windows te instaleren staat je computer direct open voor alle elende die je met je normale mac nooit zal hebben....

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100