Is het mogelijk om een uitdraai te maken van alle bestandsnamen in een bestandenmap?

Bijvoorbeeld; ik wil een lijst maken van al mijn muziek dat onderverdeeld is in verschillende submappen, zonder alles over te typen.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er is een tooltje voor, ik gebruik het ook en werkt prima. Zie link

Bronnen:
http://www.spadixbd.com/freetools/jdirprint.htm

Goede Vraag. In Windows Verkenner was dit nooit mogelijk, maar ik heb het niet echt meer bekeken met Windows Vista. Je zou het eens met wincommander kunnen proberen. Dit is een gratis tool. http://www.ghisler.com/

U kunt als volgt de functie voor het afdrukken van een mapoverzicht toevoegen aan de Windows Verkenner: 1. Open Kladblok en kopieer en plak de volgende tekst: @echo off dir %1 /-p /o:gn > "%temp%\Listing" start /w notepad /p "%temp%\Listing" del "%temp%\Listing" exit 2. Sla het bestand op als Prin.bat in de Windows-map en sluit Kladblok af. 3. Start Windows Verkenner en klik op Mapopties in het menu Extra. 4. Open het tabblad Bestandstypen en klik op Bestandsmap. 5. Klik op Bewerken en vervolgens op Nieuw. 6. Typ Mapoverzicht afdrukken in het vak Actie. 7. Klik bij Toepassing die wordt gestart voor de actie op Prin.bat en klik op OK. 8. Klik achtereenvolgens op OK, op Toepassen en nogmaals op OK. 9. Open Windows Verkenner, klik met de rechtermuisknop op de map waarvan u een overzicht wilt afdrukken en kies vervolgens Mapoverzicht afdrukken.

Bronnen:
http://support.microsoft.com/kb/272623

Ja hoor, dat kan. Start -> Uitvoeren -> cmd Je komt nu bij de DOS prompt. Ga met cd (change directory) naar de directory waar de muziekbestanden staan. Bijv: cd muziek En tik dan in: dir /s > c:\lijst.txt Nu staat in lijst.txt een lijst met de bestanden. Deze kun je verder filteren via bijvoorbeeld Excel.

Het kan ook met 'Karen Directory Printer'. Als je na installatie binnen de verkenner rechtsklikt op een map, komt de optie tevoorschijn om de inhoud van de map te printen.

Bronnen:
http://www.karenware.com/powertools/powertools.asp