Wie kan me helpen bij mijn computerinstellingen?

Heb pas internet en ben een volslagen leek op computergebied. Heb internet explorer 8 gedownload.Om de website correct weer te geven moet ik nu het ActiveX-besturingselement installeren. Daarvoor moet ik met de rechtermuisknop op de informatiebalk van Internet Explorer klikken; die zit net onder de adresbalk, zegt Windows. Het voorbeeldplaatje van het computerscherm komt niet overeen met wat ik op mijn scherm heb. Ik heb nog 3 balken onder de adresbalk, maar geen van de 3 toont mij in de verschijnende snelmenu's de term -ActiveX-besturingselement installeren- bij rechts klikken. Help, wat moet ik doen? Verschillende dingen werken nu niet meer goed. Heb ook al een actie ondernomen om die downloading ongedaan te maken met een hersteltoestand van Windows, maar dat leverde me me op dat de balk waarop de termen Bestand/Bewerken/BeeldFavorieten/Extra/Help staat ook verdwenen was.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hallo Zondag, Internet Explorer 8 is verder prima en hoef je niet te verwijderen om je probleem op te lossen. Wel is het verstandig om eerst eens wat na te lezen hoe de browset werkt en wat je beslist moet weten. Voor de meesten is dat gesneden koek, voor anderen niet. Geen probleem. Ik zal je eerst eens proberen te wijzen op wat basis links. De eerste is van Microsoft en gaat over de balken. Klik op onderstaande link en op de pagina op "wat is een informatiebalk". De activeX besturingselementen kan je later terugvinden via het menu Extra - Invoegtoepassingen beheren. Je krijgt dan een venster met alle toepassingen die zijn geladen. Mocht je een invoegtoepassing hebben geblokkeerd dan kan je dat in dit scherm deblokkeren. Maar een gemiddelde computergebruiker zou in dit scherm niets hoeven te wijzigen.

Bronnen:
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/n...

Vergeet Internet Explorer en installeer Mozilla Firefox. Het is veel sneller dan IE en werkt perfect kan ik je uit eigen ervaring melden. Gratis download via onderstaande link.

Bronnen:
http://www.mozilla-europe.org/nl/firefox/

Je kunt de termen Bestand etc terugkrijgen door met de rechter muisknop direct naast het tabblad te klikken en dan menubalk selecteren. Een activeX besturingselement kun je alleen installeren door met de linker muisknop direct onder de tabbladen te klikken op toestaan installeren. Kom je er helemaal niet uit dan kun je teruggaan naar de originele instellingen. Ga naar configuratiescherm en dan internetopties, kies vervolgens geavanceerd. Klik dan op de button Opnieuw instellen... Toegevoegd op 14-06-2009 12:40:48 ActiveX besturingselementen zijn programma's die je nodig hebt om bepaalde taken binnen IE8 te kunnen uitvoeren. Voorbeelden zijn Adobe Flash Player of Adobe Shockwave. IE8 waarschuwt eerst direct bovenaan het scherm hiervoor, dat is maar goed ook anders zouden virussen automatisch installeren. Je moet dus toestemming geven om dit ActiveX besturingselement te installeren. Toegevoegd op 14-06-2009 12:42:48 Het zit dus nergens in het menu van Internet Explorer.

zeker op Hyves?.. ik heb exact hetzelfde probleem gehad, als dit het geval is kun je hyves een bericht sturen dat je internet het niet goed doet op IE8.. dan sturen kun enkel je de toolbar op die je nodig hebt om hyves te laten functioneren. Bij mij liep ook met de vorige stap alles vast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100