ik zit in vmbo en later wil ik ict worden. ik kan elektrotechniek of economie volgen. ik wil weten wat is makkerlijker en moelijker. en waarom

Weet jij het antwoord?

/2500

Is persoonlijk maar electrotechniek zal je meer aan hebben en zal waarschijnlijk je ook meer liggen als je ICT interessant vindt.

Het gaat er niet om wat makkelijk of moeilijk is. Je moet een profiel kiezen dat bij jou vervolgopleiding past. Je kunt bijvoorbeeld de vakken als economie en wiskunde doen en als keuzevak natuurkunde. Dan kun je de profielen economie-maatschappij nemen en techniek. (dat was in mijn tijd)

Voor ICTer moet je de technische kant opgaan. Je MOET hier dus de bèta vakken voor hebben, wiskunde en natuurkunde zijn VERPLICHT. Wat makkelijker of moeilijker is kan een ander niet beoordelen, je moet uitgaan van jouw kennis en vaardigheden. Mijn zoon vindt bijv. wiskunde een 'eitje' en was blij dat hij economie kon laten vallen. Hij haatte dit soort rekenen. Ik zelf begreep de ballen van wiskunde, het was voor mij abracadabra. Ik haalde echter met gemak mijn middenstandsdiploma. Economie was dus weer meer mijn ding.

Ik heb ook voor het profiel economie gekozen, Ik ben inmiddels af studerende als ICT beheerder. Lijkt me beter als elektrotechniek, daarmee heb je te weinig voorkennis met ICT lijkt mij.

Ik zou als ik jou was terug gaan naar de basisschool en leren spellen! Zelf ICT worden zit er niet in voor je denk ik, misschien kan je met carnaval als pc gaan?

Kennispartner van GoeieVraag

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100