Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Je eigen IP-adres kun je meestal niet veranderen, omdat dat door je provider wordt bepaald.

Je kunt wel het IP-adres veranderen waaronder een website jou ziet. Dat doe je door via een proxy te werken.

Dat houdt in dat jouw computer verbinding maakt met die proxy. De proxy ziet dus jouw echte IP-adres. Maar dan komt het: de proxy haalt de door jou gewenste website op van het Internet. Dat betekent dat die website denkt dat het de proxy is, die de informatie opvraagt. De website ziet alleen het IP-adres van de proxy, en heeft er geen idee van dat jij de proxy hebt ingeschakeld.

De proxy haalt dus de informatie van de website, en geeft daarna die informatie weer door aan jouw computer.

Een voorbeeld van zo'n proxy is http://www.proxy-plus.com/ .

Toegevoegd na 8 minuten:
 
Nog meer proxies vind je hieronder. Probeer er een paar, en kies er één die je bevalt.

http://www.proxy4free.com/
http://www.tech-faq.com/proxy.html
http://www.surfert.nl/
http://www.hidemyass.com/
http://www.xx7.nl/
http://www.dutchproxy.nl/
http://www.webproxy.ca/
http://www.webproxy.tw/
http://www.kproxy.com/
http://www.zendproxy.com/

Je kunt je IP-adres opvragen via http://www.whatismyip.com/ . Ga eerst gewoon naar die site, dan zie je je huidige IP-adres zoals dat op het Internet zichtbaar is. Ga daarna via één van bovenstaande proxies naar diezelfde site. Als het goed is, zie je dan dat je nu onder een ander IP-adres zichtbaar bent.
(Lees meer...)
Cryofiel
13 jaar geleden

Andere antwoorden (6)

Je kan in je internet instellingen bij TCP/IP instellingen een eigen IP adres instellen. Je moet wel een internet provider hebben die dit toestaat; Dit is eigenlijk nooit het geval, omdat er maar een beperkt aantal IP adressen is, en elke provider graag zelf controleert wie welke heeft. (Het ligt iets complexer, maar voor dit antwoord is het voldoende, gok ik)
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Je IP adres kun je veranderen dmv je modem.
Hier volgt de procedure:
1-modem uitzetten
2-na exact 60 seconden weer aanzetten
3-10 seconden wachten
4-herhaal stap 2 en 3 vier keer.
Als je nu je modem weer aanzet heb je een ander IP nummer.
Succes!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Cryofiel
13 jaar geleden
Dit werkt alleen bij providers die je steeds een ander IP-adres geven. Mijn provider doet dat bijvoorbeeld niet: die geeft mij steeds hetzelfde IP-adres.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
In Dld werkt dat vaak na 1 keer uitzetten al, maar daar krijg je bij bijna alle providers dagelijks een ander IP-adres...
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
ik dacht altijd dat via je IP adres te acherhalen wie bepaalde mails verstuurt, maar dat is dus niet waar als je dagelijks een ander adres krijgt in Dld
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Dit werkt alleen bij providers die met dynamische IP's werken, bij een statisch IP zul je steeds hetzelfde krijgen.
Je kan je IP-adres héél makkelijk zelf veranderen via de command prompt (in accessoires), daat moet je dan IPCONFIG /release en daarna /IPCONFIG renew ingeven. De volledige uitleg vond ik op deze (nederlandstalige) site: http://www.ikweetalles.be/netwerk/6-opzetten/12-hoe-wijzig-ik-mijn-ip-adres.html
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Cryofiel
13 jaar geleden
Dit werkt alleen als jouw PC zijn IP-adres van de provider krijgt. Normaal gesproken krijgt je modem een IP-adres van je provider; dit is het IP-adres waaronder jij op Internet zichtbaar en bekend bent. Jouw PC krijgt een ANDER IP-adres van het modem. Het IP-adres van jouw PC is ALLEEN bekend bij jouw modem, en is voor de buitenwereld niet zichtbaar. Je kunt snel kijken welke situatie voor jou van toepassing is: --  Ga naar http://www.whatismyip.com/ . Daar zie je het IP-adres van jouw modem.
--  Start de command prompt, type het commando ipconfig, en duw op Enter. Vrij ver bovenaan zie je dan een regel met "IPv4 address". Die vertelt je wat het IP-adres van jouw PC is. Voor de meeste mensen zullen beide IP-adressen verschillend zijn. Het eerste adres wordt bepaald door jouw provider, het tweede door jouw modem.
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
De vragensteller geeft niet duidelijk aan, welk IP-adres hij/zij wil wijzigen... Veelal krijg je na een release - renew hetzelfde adres weer van je router...
Er vanuitgaan dat je je IP v4 van je thuisnetwerk wilt wijzigen die door je router wordt toegewezen:

via configuratiescherm en netwerkcentrum, ga je naar adapterinstellingen wijzigen. Klik met je rechtermuisknop op de te wijzigen netwerkverbinding en dan op status, daarna details. Neem de gegevens van IPv4 + subnet + gateway V4 over. Sluit dit schermpje en klik op eigenschappen. Klik op internet protocol versie 4 (tcp/ipV4) en dan op eigenschappen. Daar kun je alle gegevens veranderen van je ipadres. Zolang je subnet en gateway gelijk laat kan er niet veel misgaan en anders zet je het weer op automatisch.

succes
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Proxyserver, Tor of VPN stellen je in staat je ip-adres te veranderen, al denk ik dat in jouw geval een VPN het beste en makkelijkste is. Ik zou hiervoor gewoon een gratis variant kiezen, zoals Spotflux. Voldoet prima om je ip-adres te veranderen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
6 jaar geleden
Je kunt een VPN server gebruiken om je ip adres te veranderen. U kunt de website bekijken om te leren hoe een VPN server werkt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
5 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding