waar komen al die IP adressen vandaan als ik niks op het web doe?

Ik ben totaal een NUL op computergebied. mijn PC is al een tijdje heel erg traag. Ik heb enkele weken geleden een nieuw antivirus programma geïnstalleerd omdat ik dacht besmet te zijn, maar er kwam niet uit. Vanmorgen het ik het programma "peerguardian" geïnstalleerd dat niet alleen mijn IP beschermd maar ook andere dingen bewaakt. Maar nu zie ik tot mijn grote verbazing als ik het log van dit programma bekijk, dat er allemaal IP adressen in komen terwijl ik helemaal niets open heb staan op het web. In ongeveer 50 minuten in totaal ruim 1000 IPs en al deze adressen zijn maar 3 of 4 verschillende. Ik had de mogelijkheid om ze een uur te blokkeren of permanent, maar omdat ik niet weet wat het allemaal betekent, heb ik voor 1 uur gekozen en nu is het rustig. Wat zou dit te betekenen hebben Virtueel geld minen of zoiets? en wat kan ik er aan doen als mijn scanner het niet als viruus of spyware ziet?

Toegevoegd na 9 minuten:
Voorbeeld; time; 13.42 source; 192.168.254 destination; 22.4.0.0.1 UDP
1344 192.168.1.254 244.0.0.1 igmp
13.46 192.168.170.1041 239.255.255.250.1900 UDP

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal van betrouwbare programma's op je eigen PC. Naast je browser waarmee je webpagina's opent staat er nog een keur aan programma's die verbinding maken met het internet op je PC waarvan ook gewoon een paar op de achtergrond geopend. De verbindingen die je toont zijn uitgaande verbindingen van apparaten in jouw netwerk die naar buiten gaan. Niet alles is een bedreiging.

Er zijn zoveel processen waarvan sommigen een netwerk verbinding opzetten. Zonder al teveel op te scheppen is het niet ongewoon dat ik in Little Snitch(OSX equivalent) zo'n honderd connecties maak met wel 20+ landen, geen idee waarom dat zo verspreid is maar zolang er niets verdacht gebeurt maak ik mij geen zorden, nu ben ik behoorlijk door de wol geverfd op netwerk gebied, jij zegt zelf een totale n00b te zijn, waarom installeer je dan software die je nog meer het gevoel geeft een n00b te zijn, want je hebt geen idee, want dat 239.255.255.250:1900 adres is gewoon Windows messenger, als je niet beter weet en je hebt het adres en poort niet bevestigd of opgezocht wat het mogelijk kan zijn, dan kan dit inderdaad ook een miner zijn, of malware, of virus, of keylogger. Stop gewoon met die gekmakerij als je niets van IP-netwerken snapt, nu is het gewoon valse veiligheid, en omdat je er niets van snapt ook extra angst. Je hebt standaard onder windows een firewall & defender, zet dat aan en dat geeft al voldoende zekerheid. Toegevoegd na 21 minuten: Ik heb even een plaatje toegevoegd wat illustreert wat je overdonderd kan maken over de hoeveelheid verbindingen die gemaakt worden terwijl er eigenlijk weinig bijzonders gebeurt: https://pasteboard.co/H3vCjZD.png

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100