Hoe kan ik zien wanneer er gebruik wordt gemaakt van een computer in huis?

Is er een programma oid die het mogelijk maakt om te kunnen zien welke computers in huis gebruikt zijn en wanneer?

Het gaat om het volgende:
Ik heb een autistische zoon die 'snachts aan het computeren slaat. Hierdoor is zijn dag en nacht ritme volledig verstoord. Door zijn beperking moet ik hem ermee confronteren. Dit kon in in het verleden door in te loggen op zijn account en hem zijn browsergeschiedenis te laten zien waar ook de tijden midden in de nacht bij stonden. Echter, hij is autistisch maar niet dom. Hij verwijderd nu elke activiteit in de nacht. Toevallig was hij er 1 vergeten waardoor ik nu weet dat hij het nog steeds doet. (Later op de dag was die ook weg....)
Het zou dus handig zijn wanneer er een programma is die mij via mijn computer kan laten zien wanneer er andere computers in dit huis aan staan.
Wifi uitzetten heeft ook geen nut, hij download gewoon een spel en gaat dat midden in de nacht doen.
Weet iemand of er zoiets bestaat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als een computer aanstaat, geeft het logboek van de computer dit weer aan de hand van de gebeurtenissen. Als je dus ‘s morgens op de pc bij Configuratiescherm -> Systeem en beveiliging -> Systeembeheer -> Gebeurtenislogboeken -> Windowslogboeken -> Systeem kijkt, zou er als je zoon zich gedragen heeft niets moeten staan voor die nacht. Toegevoegd na 18 minuten: En bij "Toepassing" staat bijvoorbeeld hoe laat er ingelogd is. Toegevoegd na 51 minuten: Er bestaan veel alternatieven voor Eventviewer, bijvoorbeeld: Event Log Explorer My Event Viewer Advanced Event Viewer Toegevoegd na 1 uur: Nog wat tips (Zie ook link): - Kijk naar "Recente items” in het Startmenu. - Ga naar de C-drive, en zoek naar bestanden die de afgelopen dag gewijzigd zijn. Daar mogen geen bestanden met een nachtelijk tijdstip in voorkomen. - Maak een taak aan in taakplanner, waarbij je automatisch een e-mail krijgt als de pc wordt aangezet.

Bronnen:
http://alternativeto.net/software/windows-...
http://www.makeuseof.com/tag/has-someone-u...

Je zou ook kunnen overwegen een programmaatje dat inloggen na een bepaalde tijd niet toestaat. Ik geloof zelfs dat iets dergelijks in windows ingebakken zit.

je zou eventueel ook kunnen kijken of je 's nachts de stroom van zijn slaapkamer er af kan halen, en de meterkast bijvoorbeeld op slot doet, waardoor hij dus niet meer op z'n pc kan

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100