Waarom beveiligingsvragen bij paypal terwijl er toch geld af kan worden gehaald?

Kreeg vanmorgen een mail dat er een bedrag van 141,79 af zou worden gehaald van mijn paypal rekening.
Nou heb ik niets gekocht en gelijk paypal gebeld, gelukkig is tot nu toe alles opgelost moest ook een nieuw wachtwoord en beveiligingsvragen aanpassen.
Maar waarom zou ik dit allemaal aan heb moeten passen terwijl er zo iemand geld af kan halen?
Ook paypal heb ik gevraagd hoe dit kon en kreeg alleen te horen, ik heb geen idee hoe dit kan mevrouw. nou daar gaat je vertrouwen in paypal dus.

De enige keer dat ik ik iets via paypal heb gekocht was 2 maand terug, ook werk ik via een beveiligde pc. ik reageer nooit op mailtjes van de bank o.i.d. en geef ook nooit zo mijn wachtwoord o.i.d. aan een ander door.
en ik sla ook nooit geen wachtwoord op.

Hoe kan er dan toch geld af worden gehaald??
En hoe komt die persoon dan op welke manier aan mijn wachtwoord en eventueel beveiligingsvragen??

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit gebeurt vaker. Het gaat daarbij om phishing. Het bericht dat er geld afgeschreven gaat worden komt dan niet echt van Paypal, maar van kwaadwillenden die hopen dat je een link in het mailtje aanklikt en daar je gegevens invoert. Vervolgens kunnen ze met je gegevens natuurlijk wel echt geld afschrijven.

Sommige antwoorden op beveiligingsvragen zijn redelijk eenvoudig te gokken. B.v. "Wat is de naam van je favoriete huisdier ?" Eén blik op facebook geeft je vaak al het goede antwoord. Met creatief zoeken is er nog veel meer mogelijk. Dat is één mogelijkheid. Optie twee is dat je PC minder veilig is dan je zelf denkt. Ook de beste beveiliging is niet waterdicht. Er kan altijd 'iets' op je PC rondzwerven waar je geen weet van hebt. Dat probleem hoeft zich niet eens op de betreffende PC te bevinden. Ook op andere PC's in het netwerk kan spyware staan die het netwerkverkeer monitoren. De derde optie is, zoals bamibal al aangeeft, dat het hele bericht nep is. Dan maar hopen dat je de echte pay-pal gebeld hebt. :-/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100