Welke gegevens ziet een websitebeheerder van een mobiele telefoon?

Stel dat iemand vanaf zijn mobiele telefoon een website bekijkt. Hij doet dat eerst via zijn thuis-wifi. Daarna bekijkt hij de website vanaf een wifi-hotspot van zijn eigen provider in een andere stad.

Vervolgens vliegt hij vanaf Schiphol (gratis wifi voor een uur) naar Barcelona. Op Schiphol bekijkt hij opnieuw de website. Ook in Barcelona bekijkt hij de website: eerst via de wifi van een McDonalds, daarna via de wifi van het hotel.

Stel nu dat ik de beheerder ben van de betreffende website. Ik beheer niet alleen de website zelf, maar ook de server waarop de website wordt gehost.

Welke informatie kan ik nu van de betreffende telefoon cq gebruiker zien, waaraan ik als beheerder zou kunnen zien dat het in alle vijf genoemde gevallen omdezelfde telefoon/gebruiker ging?
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Door de cookies die de browser van je telefoon opslaat, kan er bij de desbetreffende website gezien worden dat het om één gebruiker gaat. Daarbij is het niet van belang of je met Wifi werkt of met mobiel internet. Als je de cookies tussentijds wist is dat verband weg en dan denkt men dat je steeds een andere gebruiker bent omdat je telkens een ander IP hebt. Als je met apps gaat werken is het weer een ander verhaal, maar daar vroeg je niet om...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100