Heeft dit te maken met ongeaard stopcontact?

Ik heb mijn computer verhuist naar een andere kamer waar geen geaarde stopcontact is. Ik heb een (geaarde) stopcontactdoos waar mijn pc en monitor op aangesloten is.

Ik krijg sinds een jaar kleine schokjes van mijn digitale camera als ik die aansluit. Dacht dat het aan de camera lag, opgestuurd en na controle bleek die geen problemen te tonen. Nou kreeg ik ook een klein shock toen ik de oplader van mijn huistelefoon erop aansloot.

Heeft dit te maken met de ongeaard stopcontact? Als ik een geaarde stopcontact wil, kan ik dit aangeven bij mijn huurcoöperatie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat kan zeker te maken hebben met een niet geaard stopcontact. De woningbouw zal hier niets aan doen. Er zitten geaarde stopcontacten in de keuken en in de badkamer. (Als het goed is). Wat je kan doen is een goede verlengsnoer kopen, geaard welteverstaan, en deze naar de keuken te leggen. Probleem opgelost. Heb je een eenvoudige computer zal je met een eenvoudig snoer afkunnen. Heb je een zware server en een game console en andere apparatuur, laat je dan even in een speciaal zaak adviseren welke snoer je het beste kan gebruiken. (Lengte dikte). Succes.

Zoals al aangegeven door Robinma kan dat inderdaad komen door het ongeaarde stopcontact. Je kunt de lekstroom controleren met een spanningzoeker: zo'n schroevendraaier met een klein neonlampje er in. Vaak kun je het probleem oplossen door het omdraaien van de stekker in het stopcontact, werkt dat niet dan moet je toch een geaard stopcontact gebruiken. Een andere mogelijkheid is een dun draadje aan te leggen tussen bijvoorbeeld een verwarmingsbuis en een schroefje van de computerkast.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100