Hoe kan het dat intenet pagina's automatisch opstarten zonder er op geklikt te hebben (virus)?

Ik wordt al dagen lang geteisterd met internet pagina's die uit het niets worden geopend. Dit merk ik altijd op doordat het reclames zijn waarvan ik het geluid dan hoor. In de werkbalk van windows worden deze pagina's dan ook niet weergeven.

Op het moment dat ik bij taakbeheer de pagina's wil sluiten, gaat dit niet.

Ik ga er van uit dat dit een virus is maar de hamvraag: hoe kan ik dit verhelpen. (Heb al gebruik gemaakt van o.a. Adwcleaner)

Heb een aantal keer een pagina gekregen met 'Uvidio' maar dit verschilt nogal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dergelijke reclames hoeven geen virus te zijn, maar kun je 'per ongeluk' geïnstalleerd hebben. Ze installeren is vaak heel gemakkelijk, maar ze weer van je computer afkrijgen is heel lastig. Het zou kunnen dat je een invoegtoepassing geïnstalleerd hebt. Deze kun je dan bij de instellingen van je internetbrowser uitschakelen. Dit doe je bij 'invoegtoepassingen beheren' (vaak bereik je dit via internetopties/programma's, afhankelijk van je browser). Het zou ook kunnen dat je een programma hebt geïnstalleerd (vaak is dit niet zo), maar dit kun je zien bij 'programma's verwijderen'. Sorteer het even op datum en kijk wat je recent heb geïnstalleerd. Vaak krijg je dergelijke 'virussen'/reclames op je computer door het installeren van een programma/toepassing. Toegevoegd na 3 minuten: In Internet Explorer kun je invoegtoepassingen beheren via: * Instellingen (tandwiel rechts bovenin) * Internetopties * Programma's * Invoegtoepassingen beheren In Mozilla Firefox kun je invoegtoepassingen beheren via: * Menu (knop rechts bovenin) * Opties * Toepassingen Via menu en add-ons kun je ook bepaalde plug-ins aan- en uitzetten. Gebruik je een andere browser? Laat het dan even weten!

Installeer Malware Anti-Bytes (https://www.malwarebytes.org/)! Het zoekt virussen op en daarnaast ook PUPs (potentail unwanted program). Ik gebruik het altijd als ik een PC opschoon.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100