Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zit er in een mail van Fed Ex een virus?

Regelmatig krijg ik mails van Fed Ex in mijn mailbox. Ik heb helemaal niets met ze en ik ben ook niet van plan attachments te openen. Maar ik ben stiekem wel benieuwd wat ze me te melden hebben. Of is het een vorm van spam? Ze vragen altijd of ik de attachment wil openen. Wie weet of dit zuivere koffie is?

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
648

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Open nooit een attachment van een bedrijf waar u niets van heeft besteld of waar u geen zaken mee heeft doet of gedaan. Vul geen gegevens in op een site waarnaar een link u verwijst indien de mail bijvoorbeeld van uw bank afkomstig lijkt te zijn.
Zorg voor een goede bescherming van uw computer door een virusscanner te installeren. Er zijn voldoende goede gratis virusscanners. Op de volgende wikipedia pagina vindt u een overzicht van virusscanners en welke gratis zijn: http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_antivirussoftware
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

Het hangt er van af wat er in de mail staat. Als het iets is zoals "Voordelig verzenden" oid. dan zal het 90% van de tijd een advertentie zijn , maar als er iets staat als , "Uw pakje is aangekomen" of zoiets , dan is er een kans dat het een virus is. Kan je zeggen wat het onderwerp was en wat er in de mail staat? Heb je je onlangs geregistreerd voor een enquête of zoiets?
De voorbeelden van voordelig verzenden en uw pakje is aangekomen, zijn gewoon snel bedacht...
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Ritsuka
9 jaar geleden
nooit terugsturen naar afzender, dan weten ze dat je email bestaat en krijg je meer rotzooi

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding