Één wifi in huis. Meerdere gebruikers. Welke gevaren kleven daar aan?

Een wifi abonnement, één wachtwoord opgeslagen op telefoons en computers van huisgenoten. Welke gevaren kleven daar aan en hoe kun je die gevaren ondervangen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Snelheid wordt verdeeld over het aantal gebruikers.dus als iedereen tegelijk online is kan het zijn dat je bv geen streaming video kunt kijken. Als 1 van de gebruikers de illegaliteit inschiet,hacken,Illegale plaatsjes of films van kinderen,etc komt in eerste instantie probleem terecht bij hoofdgebruiker. M.i. Moet je laatste probleem kunnen ondervangen door extra router(s) te plaatsen zodat iedereen eigen netwerksleutel heeft.weet dit niet helemaal zeker,maar er zal hier vast een reactie op komen. Eerste probleem zou je kunnen opvangen door duurder internetabbonement met hogere snelheid.

Welke gevaren kleven daar aan? Nou ik ga er van uit dat je huisgenoten allemaal te vertrouwen zijn en dan kleven daar niet meer gevaren aan dan om het even welk ander draadloos netwerk oftewel: zorg voor een goede beveiliging: WPÄ2, macfiltering en géén verberging van de SSID. Maar als je je huisgenoten niet vertrouwd kleven daar veel gevaren aan want dan kunnen zij (en iedereen die over het wachtwoord beschikt) al je draadloze netwerkverkeer meevolgen. Banktransacties en vertrouwelijk mailverkeer kunnen dan zo worden opgevangen door huisgenoten met de juiste kennis van zaken. Dus als je vertrouwelijke zaken uitvoert, doe dit dan via een kabel waarmee je even je pc en netwerkswitch/-router verbindt. Wat je ook kan doen is wanneer je vertrouwelijke zaken wil afhandelen dit doen op een moment dat er niemand anders het netwerk nodig heeft en dan voor alle zekerheid de netwerksleutel even veranderen in eentje die alleen jij kent, dan kunnen de andere gebruikers de netwerkpakketjes niet meer ontcijferen. Nadat je klaar bent stel je de originele sleutel weer in.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100