Is mijn Windows XP computer na 8 april goed beveiligd als ik Avast installer?

Ik heb een netbookje met windows xp. Nu lees ik dat de automatische beveiligings-updates na 8 april ophouden en dat dit voor internetbankieren etc. heel gevaarlijk is.
In een artikel las ik over het beveiligingsprogramma Avast, met ook een fincanciële safewall. Wie heeft hier ervaring mee? Is dit aan te bevelen en kan ik dan ook na 8 april veilig internetbankieren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, een antivirusscanner is niet voldoende om gaten in Windows XP te dichten. Toegevoegd na 6 minuten: Wil je XP koste wat het kost toch blijven gebruiken, neem dan op zijn minst een aantal voorzorgsmaatregelen. - Zorg er eerst en vooral voor dat je Windows op 8 april helemaal bijgewerkt is. Installeer zeker de allerlaatste update. - Vertrouw niet op Internet Explorer. De recentste versie werkt al niet op XP en zonder regelmatige updates wordt de browser helemaal onveilig. Goede alternatieven als Mozilla Firefox en Google Chrome blijven wel ondersteund. Wat ze een stuk veiliger maakt, en bovendien zijn ze gratis. Vergeet niet de nieuwe browser als standaard in te stellen. - Indien je Microsoft Office gebruikt, kijk dan zeker na dat je ook hiervoor de recentste patches hebt geïnstalleerd. Oudere versies van Office voeren dingen als Flashcode uit zonder bevestiging te vragen, dus open met een gedateerde versie alleen documenten van bronnen die je vertrouwt. - Ga na welke software geïnstalleerd is. Verouderde programma’s houden een beveiligingsrisico in, dus verwijder de dingen die je niet meer gebruikt. Een grote schoonmaak van je XP-toestel ter voorbereiding van 8 april is een goed idee. - Zorg ervoor dat je browser zo weinig mogelijk automatisch opent en verwijder verouderde extensies (plug-ins). Zo moet je altijd zelf toestemming geven alvorens je een mogelijk gevaarlijk bestand opent. Schakel de functie Klik hier om af te spelen voor Flash in. Een klein beetje extra moeite maakt browsen een heel stuk veiliger. - Verwijder Java tenzij je het echt nodig hebt. - Ga na of er een degelijke firewall en een goed antiviruspakket op je pc staat. Het is nu belangrijker dan ooit om beide up-to-date te houden. - Verbind alleen met het internet via je thuisnetwerk, bij voorkeur via een NAT-router met ingebouwde firewall. Online gaan op publieke wifi-hotspots is een slecht idee. Toegevoegd na 29 minuten: Cybercriminelen houden lekken in Windows XP vast tot de ondersteuning in april 2014 stopt. De gemiddelde prijs voor een Windows XP-lek is momenteel 50.000 tot 150.000 dollar. In april zal deze prijs waarschijnlijk omhoog schieten omdat de kwetsbaarheden meer waard zullen zijn.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/computers-i...
http://www.nu.nl/tech/3549940/cybercrimine...
http://www.zdnet.be/article/154242/blijf-j...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100