Moet ik Firewall uitlaten of inschakelen?

Sinds de update naar windows 8.1 krijg ik telkens de melding dat de firewall is uitgeschakeld. Ik kan echter niet vinden waar ik hem dan weer moet inschakelen.
En waar dient deze precies voor? Zou het beter zijn om hem weer in te schakelen of kan dat uitblijven?
Ik krijg de melding van mccafee, waar ik overigens heel vaak onbegrijpelijke meldingen van krijg. Kan ik deze verwijderen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een firewall is een belangrijk onderdeel van de beveiliging van je computer. Deze moet je dus absoluut INschakelen ! Je computer heeft van zichzelf een open verbinding met het internet (mits op het internet aangesloten, uiteraard) Stel je verbinding even voor als een kasteelmuur met allemaal (duizenden) poorten in die muur. Al die poorten staan in principe open. D.w.z. iedereen, goed of kwaad, kan zo in en uit je kasteel lopen. Je kostbaarheden zullen al snel zoek zijn. Een firewall is een soort poortwachter die alle deuren op slot doet en alleen die poorten open zet waarvan de kasteelheer zegt dat hij de mensen (lees: data) die door die poorten gaan vertrouwt. En daar zit het moeilijke... JIJ bent die kasteelheer ! JIJ zult aan moeten geven welke programma's met welke data het internet op mogen. Meestal ga je uit van een situatie dat alles dicht staat. Een programma dat het internet op wil zal zich bij de firewall melden. Wanneer de firewall het programma nog niet kent, dan zal deze aan de gebruiker vragen of het programma toestemming krijgt. De gebruiker zal dit (tijdelijk) wel of niet toestaan. In het begin krijg je dus veel meldingen en van elk ervan zul je na moeten gaan of het terecht is dat een programma het internet op wil. Soms is dat overduidelijk. B.v. je browser en je mail moeten absoluut het internet op. Maar wanneer het kladblok plots het internet op wil dan gaan alle seinen op rood. Die heeft daar niets te zoeken. Om het nog ingewikkelder te maken zijn er ook nog bepaalde systeem programma's die relatief onzichtbaar zijn, maar wel het internet op moeten. Denk b.v. aan een service die je klok gelijk zet met de atoomklok ergens op het internet. Of een programma wat op updates controleert. Maar wees gerust, na een tijdje 'kent' je firewall steeds meer programma's en zal je dus steeds minder vaak lastig vallen. Bovendien wanneer je de ingebouwde firewall van Windows gebruikt, dan is die al voor een deel voorgeconfigureerd en zal je over een aantal zaken al bij voorbaat niet lastig vallen. Je firewall inschakelen doe je zo: (zie reaktie... mijn tekstruimte is op...)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100