Wat moet je doen bij een windows virus attack?

Ik had een programma gedownload op mijn andere computer, maar het scheen een dikke virus te zijn! Ik kende de virus van youtube filmpjes, maar had het zelf nog nooit mee gemaakt. Het is zo'n virus dat al je programma's rond snuffeld en opstart en alles dubbel opstart en alles crasht. En dan je computer op standby zet. En ik drukte hem uit, maar nu weet ik niet wat ik moet doen. Kan ik mijn computer nu wel gewoon aan doen, of wat anders? Please help me!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ten eerste dien je "systeemherstel" uit te schakelen, anders heb je een eventueel virus na een paar dagen gewoon weer terug en ten 2e dien je je pc in "veilige modus" op te starten zodat eventuele virussen die opstarten in normale modus niet meedraaien (F8 tijdens het opstarten, maar eerst MalWare downloaden en de database laten update in "gewone modus" en dán pas opnieuw opstarten met F8 in veilige modus) Dan de scan laten uitvoeren, ook Super Anti spyware en GMER downloaden, Malware Antibytes pakt namelijk niet alles. Winword (heb 2010) vreet wel wat geheugen maar bij mij nog geen 5% cpu belasting dus pchulpje kon wel eens gelijk hebben dat je een virus of zogenaamde "rootkit" er op hebt. Ben zelf ICT-er en afgelopen week diverse pc’s en laptops "live security essentials" aangetroffen. Dit LIJKT een beveiligingsprogramma te zijn maar is ZELF een virus. *1 Download Malware bytes, *2 zoek naar internet op GMER * 3 download Super anti spyware *4 update alle programma’s waar mogelijk *5 start pc opnieuw op met F8 in "veilige modus" en laat alle 3 programma’s draaien. That should do it. :D Succes!

Start je computer op in de beveiligde modus met netwerk, dit doe je door op de toets F8 te drukken (2x) ongeveer één tot twee tellen nadat je op de aan/uit knop heb gedrukt. En via deze modus ga je je antivirusprogramma draaien.

ik ken niet wat je op je pc hebt, maar probeer dit start de pc op en drukt meteen op f8 zodat je in het menu komt waar je de veilige modus kan kiezen kies dan voor de optie veilige modus met netwerk mogelijkheden hopelijk kun je nu wel het internet op ga naar de website hier onder download en installeer het gratis programma en scan en repareer en start daarna weer gewoon op hopelijk is daarmee je probleem opgelost

Bronnen:
www.malwarebytes.org

het lijkt eerder op een trojan horse. of een worm. Je hebt iets binnen gehaald en dat is in je pc uitgepakt. En doet allemaal vage dingen. Er kan zelfs schade aan je hardware ontstaan. Dat ligt aan hoe schadelijk de worm is. Ik zou je aanraden je pc op te schonen met een goede antivirus. En een paar voorbeelden die je hebt op te zoeken op google en erbij how to solve of get rid of... Dan zie je de naam van het virus ook wel eens. Maar met formateren kom je het verst. De laatste tijd zijn de aanslagen op pc's behoorlijk hardnekkig en als je geen of weinig verstand van het verwijderen hebt, dan is formateren het beste en 100% gegarandeerd weg... Soms als je te lang wacht krijg je je pc niet eens meer aan... Toegevoegd na 1 minuut: en start je pc in veilige modus op. Anders heeft het vaak geen nut. dat is F8 F9 F10, vcerschilt per pc...

ik ben het met Enjenj eens virusscanners zullen het meeste wel weg kunnen halen en voor een ervaren gebruiker zijn er altijd wel manieren om een pc goed schoon te krijgen, toch zou ik meteen overgaan op formatatie als ik jou was je weet nooit wat dit virus verder voor schade aanricht even in normale taal voor als u/jij echt een leek bent op het gebied van computers formatatie= Het totaal leegmaken van je pc ofterwijl het besturing systeem eraf halen (windows) en opnieuw installeren dus je bent wel alles kwijt als je hem formatteert backup maken is niet aan te raden vanwege het virus wat rond sluimert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100