Heeft een laptop een vast ip adres?

Stel dat ik naar de mac ga, surf ik dan op het email adres van de mac?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het ip-adres wordt bepaald door de provider via wie jij internet ontvangt. Je surft niet op een email-adres, maar via een browser. Die browser kan contact maken met internet doordat jij ergens een abonnement daarop hebt. En jouw ip-adres hangt samen met dat abonnement. Toegevoegd na 20 uur: En als je bedoelt dat je met jouw laptop gebruik maakt van de wifi-verbinding bij McDonald's, dan surf je dus via het ip-adres van de provider van die fastfoodketen.

Nee, een laptop heeft geen ip (afkorting voor Internet Protocol) adres, jouw ip adres wordt bepaald door het bedrijf waarvan jij je indernet service koopt. Dus hoeveel verschillende computers je hebt maakt geen verschil, ze hebben allemaal hetzelfde adres. Ik heb geprobeerd een Nederlandse website voor je te vinden, maar helaas, mijn ip is in de VS en daarom krijg ik alleen maar adressen van dat soort websites in de VS. Toegevoegd na 1 dag: Tja.... als je inderdaad bedoelt via een wifi bij McDonalds dan is mijn antwoord fout. Misschien kun je iets beter uitleggen wat je bedoelt?

Bronnen:
http://support.google.com/websearch/bin/an...
http://whatismyipaddress.com/

Nee een computer heeft geen vast ip adres, wel heeft iedere NETWERKKAART(en dus ook de computer waar ie in ziet) een vast mac(Heeft niets te maken met apple) adres. Deze bestaat deels uit een fabriek code en verder een fabrieks serie nummer. Voor meer info zie ook de link. M.a.w. jou unieke "computer (netwerk) kaart kan altijd achterhaald/herkent worden, maar gewoon browsen waar vandaan dan ook, doe je via de provider waar je opdat moment mee verbonden bent.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/MAC-adres

Nee, een emailadres heeft niks te maken met waar je werkt zoals je mac. Je maakt verbinding met een provider. Alleen het rechtstreeks ophalen van mail van je emailadres van je provider kan op deze manier. Maar overal waar kunt inloggen kun je via webmail de mail van je provider benaderen en alle andere mailaccounts zoals gmail en hotmail. Je mac heeft een ipadres uitgegeven door je provider; dat is meestal vast. Maak je lange tijd niet gebruik van internet kun je een ander ipadress krijgen, maar dat hangt van de provider af hoe hij de ipadressen uitdeelt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100