Hoe kan je een site blokkeren met google chrome?

Weet jij het antwoord?

/2500

Handiger is het om een site te blokkeren in de router of zelfs in de host file. Voordeel is dat als er een andere browser gebruikt wordt, de site nog steeds geblokkeerd blijft. Met name als je dit vraagt om een site voor kinderen af te schermen; zij zijn snugger genoeg om dat met een andere browser te omzeilen.

In onderstaande webstore vind je allerlei gratis "websiteblockers" die je aan Chrome kunt toevoegen: https://chrome.google.com/webstore/search/site%20blocker Als je zo'n extensie hebt toegevoegd, kun je zelf invullen welke websites je wilt blokkeren.

Dat kan door deze regel toe te voegen aan het bestand c:\windows\system32\drivers\etc\hosts: 127.0.0.1 www.sex.com Waarbij www.sex.com dan uiteraard de te blokkeren website is. Echter, als je deze methode gebruikt, zullen ook de andere browsers die site niet meer openen. Dat bestand hosts kan je openen met notepad. Als je toch bezig bent met dat hosts-bestand, zou ik gelijk de inhoud van dit bestand ook naar dat bestand kopiëren: http://hostsfile.org/Downloads/hosts.txt Dan blokkeer je gelijk heel wat reclamebanners en ook wel wat malware. Je kan ook een ander getal nemen dan 127.0.0.1. Stel je zet er 62.69.177.191 neer i.p.v. 127.0.0.1. Dan gaat je browser naar www.fiets.nl i.p.v. naar www.sex.com :). Het regeltje in hosts wordt dan dus: 62.69.177.191 sex.com En eventueel ook 62.69.177.191 www.sex.com ...er in zetten. Om de getallen te vinden van de website waarvan je wilt dat ze daar terecht komen als ze een site intikken waarvan je liever niet wilt dat ze daar komen, moet je intikken op de command prompt: ping fiets.nl {enter} of tracert fiets.nl {enter} De command prompt kan je starten via: Start / Uitvoeren / cmd {enter}. (Er even van uitgaande dat je Windows gebruikt. Geef anders even een seintje als dat niet zo is.) Toegevoegd na 2 minuten: LET OP: er zit een bewust ingebouwde BUG in Goeievraag, zie ik nu. De karakters http:// moet je NIET intikken. Die heeft Goeievraag automatisch aan mijn antwoord toegevoegd. Ik hoop dat Goeievraag dit ongewenste automatisme weer wil uitschakelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100