ik geef een nep emailadres ( die je wel hebt gemaakt maar niks mee doet) aan iemand kan die je ip adres dan toch zien en hoe werkt dat ip adres gedoe?

stel je voor je geeft iemand een nep email adres ( die je zelf hebt gemaakt) want diegene wil je een gedicht sturen omdat je dat zelf vroeg kan diegene dan je ip adres zien en je dan opzoeken? ik zit hier nog al mee want die gene zei dat ie een gedicht ging sturen waar ik zelf om vroeg en hij was niet aangekomen. dus daarom zou ik heeel graag het willen weten of dat het geval kan zijn ik zit hier echt heel erg mee :(

alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Een IP adres is niks anders dan je digitale adres. Ieder IP adres is uniek en ter herleiden naar 1 computer. Het heeft dan ook niks te maken met een mail die wel of niet aankomt. En van het nep-emailadres zelf kan iemand niet je IP zien, maar via een verzonden bericht wel. In iedere email wordt namelijk jouw IP meegestuurd, dus als jouw vriend(in) toegang had tot verzonden berichten, kon hij/zij inderdaad jouw IP opzoeken.

Het ip adres is alleen van je computer te vinden. Je ip adres is dus niet a.d.h.v. je emailadres te vinden.

in het bron bestand van je email staat altijd het ip nummer vermeld van je systeem waar je op dat moment zit, echter als je online werkt via hotmail, gmail of yahoo bijvoorbeeld dat word het ip adres beperkt tot de centrale bij jou in de wijk waar soms nog 100en mensen en adressen over verdeeld zitten. dus wil iemand ook echt je adres en huisnummer weten via dat dan moet hij erg slim zijn en nog wel even iets meer graven omdat te achterhalen. in dat geval zal hij ook je ip en je netstat nummer moeten achterhalen uit de bron email. zoveel mensen kent nederland niet die dus ook echt via zo een account daadwerkelijk straat en huisnummer kunnen vinden. dus als ik jou was zou ik me er niet druk om maken verder Toegevoegd na 1 minuut: en inderdaad kan het alleen van ontvangen emails en niet vanuit een aangemaakt email adres

Je IP adres is vaak wel te achterhalken uit de verzonden email. Echter, het is een electronisch adres van je computer / router. Het geeft de andere persoon hooguit weg in welke stad je zit. Verder niets.

Ze kunnen je IP zien, en je IP herleiden naar je Provider en alleen met hulp van je provider je huisadres uitvinden

Als je niks terugstuurt, kan de afzender wat je tijdelijke mailadres betreft verder geen gegevens over jouw vinden. Als je wel iets terugstuurt, dan ziet de ontvanger het IP-adres van een mailserver maar niet van je eigen PC.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100