Is gebruiken van de laptop met de accu en de stroom tegelijk, schadelijk voor de apparaat?

gezien dat er 2 soorten energie tegelijk wordt verbruikt, ik hoorde ooit van iemand dat dat schade kan veroorzaken sindsdien gebruik ik alleen de accu of de stroomkabel maar is dat dan echt slecht voor je laptop???

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee dat is zeker niet slecht, daar zijn ze voor gemaakt. Wat wel beter is voor de levensduur van de accu is om deze tot 50% vol te laden en hem dan te verwijderen als je op stroom bent aangesloten. Dit voorkomt dat de accu lui wordt door het constante opladen waardoor de levensduur korter wordt. Als je hem er afhaalt gaat de accu langer mee en verliest hij zijn kracht niet

De elektronica in de laptop bepaalt hoe de stroom van de adapter gebruikt wordt in de laptop: De computer werkt op de netstroom en de accu wordt bijgeladen zolang de accu nog niet "vol" is. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Het lijkt me zelfs schadelijker als je de accu er steeds uithaalt als je de adapter aansluit omdat de computer dan direct uitvalt als er een korte stroomonderbreking is zodat Windows niet op de juiste manier afgesloten wordt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100