Is het niet raar dat ik een virus en Trojaans paard heb opgelopen van een van de officiële startpagina's van Startpagina.nl?

Had zaterdag geklikt op Startpagina Albanie van Startpagina.nl en op die site staan 3 links naar muziek. Ik houd van volksmuziek en klikte dus nietsvermoedend op die links. Bij de 3de: Bingo !. Heb altijd gedacht dat de startpagina's van Startpagina.nl te vertrouwen waren. Ben ik nou zo naief ofzo? Gelukkig had ik AVG gedouwnload en de hele handel zit nu in quarantaine. Volgende week komt er een monteur van KPN om me te verlossen van dit tuig van de richel.

Toegevoegd na 5 uur:
Het blijkt dat ik nu iedere dag een nieuwe aanval krijg. Doe alles wat ik niet kan verwijderen in quarantaine.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, je bent naief. Met IE onder Windows kan je tegenwoordig eigenlijk niet meer zonder een virusscanner gaan websurfen. Het is geen Mac ;-)

Bij "Albanië" had al een rood lampje moeten gaan branden. Startpagina is verantwoordelijk voor de Startpagina, niet voor de links. Toegevoegd na 55 seconden: En het is Windows, dus...nee...niet raar.

Ach, je kunt beter een virus of een trojaans paard oplopen van een officiele startpagina, dan een soa van je vakantie. Bekijk het van de lollige kant.

Ik vind het niet raar, maar wel vreemd. Je zou van Startpagina.nl mogen verwachten dat de links die zij plaatsen gecontroleerd en dus veilig zijn. Dat geldt dan natuurlijk niet voor alle links die er weer áchter die links liggen, want het is niet te doen om die ook te gaan controleren. Maar de primaire links zouden veilig moeten zijn.

ik heb ook van de google startpagina een virus binnengekregen, en had de werkbalk van hyves om een of andere reden gedownload, dat waren eigenlijk ook geen site`s die mij verdacht leken.

Ik vind het niet raar. De sites van startpagina worden automatisch gevuld, en worden niet gecontroleerd op wat er achter de links zit die erop staan.

Startpagina.nl levert alleen de kaders en de technische infrastructuur. Elke subpagina wordt bijgehouden door vrijwilligers, die niet altijd elke link continue in de smiezen (kunnen) houden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100