Is het strafbaar als je voor de grap een 0800 belt??

Ik heb 6 dagen geleden op kamp met wat jongens voor de grap 0800 0405 (gwn random nummer) gebeld, later werd ik terug gebeld en ik wist niet dat zij dat waren en zijden dat ik een boete had van 2000 euro, ik hing gelijk op, nu bellen ze mij de hele tijd (stalken ze me) ik word er best gek van, is dit een dreigement of niet, ze bellen wel de hele tijd. Btw wat moet ik doen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat moet je doen, opnemen en kijken wat ze te zeggen hebben ;). een boete van €2000,- om een random nummer te bellen is onzin.

nou volgens mij is het geen alarm nummer. dus lijkt me niet dat je hier voor een boete krijgt. ik weet niet wat voor telefoon je hebt maar als het goed is kan je met je telefoon nummers blokeren of zelfs direct door laten verbinden naar de meld kamer.(112).

Ze kunnen je er geen boete voor geven en als ze vragen waarom je dan belde zeg dat je een verkeerd nummer had ingetoetst ;)

Onzin die boete. Maar in het vervolg anoniem bellen of gewoon niet. Maar een geintje moet kunnen. Zolang jij niet onbeschoft of grof bent geweest is het een beetje onzin van hen om je te blijven bellen. Even geduld voor hen gaat de lol er ook wel van af. :)

Ik heb even gegoogled en het is NIET strafbaar, en je krijgt geen boete! Als ze je nog eens bellen moet je ze laten uitpraten, en ze laten vertellen waarom jij 2000 EURO zou moeten betalen. Waarschijnlijk hangen ze dan op en bellen je niet meer op!

Ik denk dat ze jou te grazen willen nemen voor de grap die je hebt uitgehaald. Als het blijft duren zou ik toch de politie even inlichten. Je hoeft niet bang te zijn dat de politie jou hard aanpakt, die geven je hooguit een preek voor die grap. Maar dit is niet leuk meer en dit moet dan ook echt stoppen. dus aangeven bij de politie als dit door blijft gaan. Toegevoegd na 45 seconden: En nee, je krijgt echt geen boete van 2000 euro als je een 0800 belt.

Haha waarom niet 0900? :P Maar ik geloof niet dat ze 2000 euro van je kunnen persen.

nee niet strafbaar neem op en zeg niks terug kost het hun geld ^^

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100