Is het nou echt of slechts een fabeltje, dat je impotent kan raken van een laptop op je schoot?

En komt dat dan door de warmte of straling, mocht het waar zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Warmte is zowiezo (of was het sowieso?) niet goed voor je kroonjuweeltjes. Daarom hangen die juweeltjes ook buiten je lichaam, zodat ze lekker af kunnen koelen, en je zwemmertjes dus in goede conditie blijven. Ik kan me dus voorstellen, dat de warmte van je laptop, op de lange duur, misschien minder goed zou kunnen zijn, maar ik denk niet dat je daar impotent van wordt. Straling, tja, het is een "laptop" en dat betekent toch echt letterlijk, dat je de "top" de computer dus, op je "lap" schoot kunt gebruiken. Er komt hoogstwaarschijnlijk lichte straling vanaf (ook van je beeldscherm), maar dit is niet schadelijk voor de volksgezondheid. De conclusie is dus, nee, je kan niet impotent worden (voor ze zover weten) van een laptop. Wel is het verstandiger, hem op je bénen te leggen, en niet zozeer op je kruis. Voor een telefoon geldt hetzelfde, beetje van je oor afhouden.

Wel een behoorlijk risico om dat uit te gaan proberen bij elkaar... :O Niemand kan er nog een zinnig woord over zeggen wat de langetermijnsinvloeden zijn van een toestel wat met 2.4 GHz ligt uit te zenden op 5 cm afstand van je familie-juwelen. En als het niet impotentie is, misschien wel een of andere afwijzing in het genenpakket veroorzaken. Dit soort apparaten zijn er in de geschiedenis van de mensheid die al vele miljoenen jaren in beslag neemt slecht een fractie van een fractie van een fractie, qua tijd. Het is letterlijk kortzichtig om te denken dat die kans wel nihil zou zijn.

nee dat kan niet. Wat is impotentie? Impotentie betekent dat een man geen of een onvoldoende sterke erectie krijgt of kan aanhouden om te penetreren bij een vrouw. #siber sex telt niet mee# als je een warme laptop dus niet opkan tillen of kan laten stijgen 'zonder handjes' ben je NIET impotent :) wel kan warmte invloed hebben op de zaadproductie. De zaadballen hebben een temperatuur van 35 graden. Dat is lager dan de lichaamstemperatuur (37 graden). #daarom bevinden de zaadballen zich buiten het lichaam# Voor een optimale zaadproductie is deze temperatuur belangrijk. Het dragen van strak ondergoed of het vaak nemen van een zeer warm bad of een sauna kunnen de temperatuur verhogen. Ook bij een spataderkluwen in de balzak #ieh!!# is de temperatuur van de zaadballen soms verhoogd. Of het zorgen voor een lagere temperatuur bijdraagt aan een verbeterde kwaliteit van het zaad en een grotere kans op zwangerschap, is nooit goed onderzocht. (het is uit te testen, maar dan moet je natuurlijk niet de laptop op schoot hebben) kortom, zoals je de vraag stelt is het een fabeltje (en zoals je ziet heb ik dan een beetje moeite met serieus antwoorden)

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/index.cfm?fuseact...

Impotent wordt je er waarschijnlijk niet van (zie antw. eucalypje), onvruchtbaar, of minder vruchtbaar, waarschijnlijk wel. En dat komt dan voornamelijk door de elektrische velden van de laptop (bij batterijgebruik zijn deze overigens een stuk minder, dus aan te raden voor op schoot) of als je een draadloze internetverbinding hebt aan staan. In dit laatste geval heb je te maken met hoogfrequente gepulseerde straling en deze IS ongezond. Zie bijvoorbeeld tientallen onderzoeken gemeld op STOPUMTS.nl. Er zijn een paar mensen werkend voor Vodafone, KPN e.a. die telkens beweren dat dit onzin is, maar ja, wat zou jij zeggen als je voor zo'n club werkt, het is toch je brood.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100