Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Waarom staat op het opstartscherm van windows 7 een religieuze afbeelding?

Er staat een duif die naar een olijftak vliegt. Dit komt uit de verhalen rond de ark van Noach, deze stuurde regelmatig een duif uit om te kijken of de zondvloed al voorbij was. Op het moment dat de duif met iets groens (een olijftak) terugkeerde wist Noach dat de zondvloed voorbij was.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Software
940

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

In dit geval zal het niet verwijzen naar noah, maar naar de vredesduif, hetgeen een algemeen erkend symbool voor vrede is..

http://nl.wikipedia.org/wiki/Vredesduif
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Duiven vliegen (alleen) met takjes in hun snavel als ze een nest willen maken. Normaal gaan ze daarmee niet aan de haal omdat hun voedsel meer uit granen en pitjes bestaat. Wellicht had de duif op de ark van Noach ook behoefte om een nest te bouwen (op de Ark) na zoveel dagen onthouding. Hoe dan ook een duif met een takje in zijn snavel is ook een teken van vruchtbaarheid en potentie en hoeft niet altijd religieus gezien te worden.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding