Hoe kan ik een groot bestand van pc naar pc overzetten?

Ik heb 45 bestanden met in totaal 450 GB aan data. Ik moet nu paar keer per maand overzetten van mijn Desktop PC naar een mini-pc. In de desktop PC zit een 7200 rpm HDD. In de mini-pc een 5400 rpm harde schijf. Momenteel stuur ik de bestanden via LAN maar dat gaat met een snelheid van 50 MB/s.

Ik heb een extern harde schijf die draait op 5400 rpm, en daar haal ik ook maar 75 MB/s. Is er een manier om tijdwinst te krijgen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zet Jumboframes aan op je huidige NIC's(inclusief switch) Als het altijd om grote bestanden gaat kun je ook de clusters/sectors op de HD formatteren naar 512K Of Team/Trunk/Bond 2 ethernet NIC's tot een gecombineerde snelheid van 2Gbit/s. 10 Gbit Infiniband verbinding van PC -> MiniPC. Koper Gbic van 10Gbit HBA van PC -> MiniPC, anders optisch op 2/4/8/10/40 Gbit SFP adapters over multimode fiber? Genoeg opties om de snelheid op te krikken, echter is die MiniPC met een 5400RPM schijfje de spreekwoordelijke flessenhals. Die moet je uppen naar een 10/12K SAS of 6Gbit SATA met een Raptor o.i.d. of een SSD of 2 Raptors o.i.d. in RAID0, of 2 SSD's in RAID0.... Misschien werken vanaf een gecentraliseerde opslag in de vorm van een NAS? Maar hou op te klagen over snelheden van rond de 50MB/s terwijl je wel loopt te hannesen met een low-budget 5400 desktop HD'tje in een MiniPC'tje... Snelheid kost geld, dus weeg je portemonnee af tegen je geduld...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100