Via Groupon heb ik een illegale versie AVG ontvangen, nu geven ze mij credits terug, maar ik het toch recht op teruggave geld?

Nadat ik de betaalde versie van AVG had gekocht, via Groupon, kreeg ik de melding dat de licentiecode illegaal is. Na heen en weer gecorrespondeer, hebben ze mij credits t.b.v. het aankoopbedrag in mijn account gestort. In dit geval heb ik toch recht op teruggave geld?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Groupon heeft in dit geval een ondeugdelijk product geleverd. In dat geval hoef je geen genoegen te nemen met een tegoedbon (in jouw geval credits). Wel moet je Groupon de gelegenheid bieden je alsnog te voorzien van een deugdelijk product. Mocht dit niet gebeuren, dan kan je Groupon laten weten dat je de koopovereenkomst ontbindt. Dit kan je het beste per brief doen. Hier een voorbeeldbrief: https://www.consuwijzer.nl/voorbeeldbrieven/aankoop/voorbeeldbrief-ontbinding-koop-onmogelijkheid-herstel-vervanging Als je er vervolgens nog niet uitkomt met Groupon, dan kan je naar de Geschillencommissie stappen en hen de klacht voorleggen. Hier zitten wel kosten aan verbonden, maar deze krijg je terug als je in het gelijk wordt gesteld. Groupon dient dan wel hierbij aangesloten te zijn. Voor zover ik nu na kan gaan is dit helaas niet het geval. Je kan echter de klacht alsnog voorleggen. Wanneer blijkt dat Groupon inderdaad niet is ingeschreven bij de Geschillencommissie, krijg je je geld terug. De enige optie die dan nog resteert is een gang naar de civiele rechter. Je kan je afvragen of dat het waard is, gezien de geringe hoogte an het bedrag, maar het recht heb je. Houd er rekening mee dat een rechtsbijstandsverzekering doorgaans een minimumbedrag hanteert voor de vordering en de kans dus groot is dat je de proceskosten uit eigen zak moet betalen.

Bronnen:
http://www.mistermoney.nl/rechtsbijstand-d...
https://www.consuwijzer.nl/kleding/ontevre...

Als het een illegaal is en je heb het daar gekocht heb je gewoon het recht om je geld terug te krijgen ik zou ze gewoon een mailtje sturen of bellen en volgens de wet zou je je geld terug moeten krijgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100