hoe kan ik een afbeelding met tekst erop veranderen in bewerkbare tekst?

Vaak zie ik een afbeelding van een tekst, kan die tekst bewerkbaar worden gemaakt, zodat ik in Word dingen toe kan voegen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt een afbeelding met tekst erop in bewerkbare tekst veranderen door het gebruik van een OCR-programma. Met zo’n programma wordt geprobeerd door patroonherkenning alle tekens uit de afbeelding als letters te herkennen. Er zijn twee manieren: - je kunt de afbeelding uploaden en direct op een website laten converteren. - je kunt een OCR-programma downloaden en op je computer de afbeelding omzetten naar tekst. Cruciaal bij het omzetten van een Nederlandse tekst is dat het programma beschikt over een Nederlands woordenboek. Als je kunt instellen dat de tekst Nederlands is, voorkom je dat het programma bijvoorbeeld “.n” (. kan een a of e zijn, onduidelijk leesbaar) omzet in het Engelse an in plaats van en. ONLINE OMZETTEN Google Documenten De online tekstverwerker van Google kan tekst herkennen in PDF's en foto's. Klik hiervoor op Uploaden en vink aan: Tekst converteren uit PDF- of afbeeldingsbestanden naar Google Documenten. Werkt niet goed met documenten met een complexe layout. Onlineocr.net Het werkt ook met speciale tekens en documenten met een complexe layout. Kies Dutch als het een Nederlandse tekst betreft. http://www.onlineocr.net/ Free OCR De tekstherkenning beperkt zich tot het herkennen van de naakte tekst, alle formattering en lay-out gaan volledig verloren. http://www.free-ocr.com GRATIS OCR-PROGRAMMA’S OCR Desktop Application SimpleOCR FreeOCR http://www.geckoandfly.com/4043/free-ocr-handwriting-fax-document-and-imaging-scanning-software/

Bronnen:
http://netherlands.nuance.com/bedrijven/pr...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Optical_chara...
http://www.pepermunt.net/kantoor-online/te...
https://www.youtube.com/watch?v=DPJJON26Do4

Een afbeelding met tekst kan bewerkbaar worden gemaakt door die af te drukken, en die afdruk vervolgens met een OCR programma in te scannen, te converteren en op te slaan als tekst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100