Moet ik mijn windows 8.1 opnieuw installeren als ik hem naar fabrieksinstellingen zet?

Ik wil mijn computer met Windows 8.1 naar fabrieksinstellingen zetten, door op de knop ''Aan de slag'' te klikken bij alles verwijderen en Windows opnieuw installeren, maar moet ik hem dan opnieuw installeren via een cd. Want ik heb een merk pc waar Windows al vooraf op was geïnstalleerd, en staan de drivers die er opstonden bij mijn aankoop er nog op nadat ik hem op fabrieksinstellingen heb gezet

Weet jij het antwoord?

/2500

Neen, enkel de instellingen worden gereset naar de instellingen die gekozen zijn door de fabrikant toen je de computer gekocht hebt.

Met het terug stellen naar fabrieks-instellingen. Is Windows in een zogenaamde OOBE(Out Of Box Experience) stand gezet. Via een wizard maak je de gewenste instellingen in een paar stappen waarna Windows in een gloednieuwe stand is teruggebracht.

In principe mag je er vanuit gaan dat alle drivers er weer op komen aangezien je eene fabrieksinstellingen reset doet. Dit houdt wel in dat as je de laptop gekocht hebt als windows 8.0 dan zul je via windows update weer alleen updates ed moeten binnen halen daaronder zitten dus misschien ook updates van drivers, alles vanaf het moment dat je hem gekocht een aan gezet hebt. het kan ook inhouden dat je de hele windows 8.1 upgrade ook weer binnen moet halen maar dat weet ik niet zeker. maar kijk eens goed of je ook een optie ziet waarmee je de fabrieksinstellingen op dvd kunt branden ? als die er is brandt deze dan eerst. voordat je de laptop zelf hersteld. een apart programma meestal met de naam van de laptop fabrikant of een optie in het keuzemenu ?

Ja. De installatiebestanden worden echter al jaren niet meer op CD meegeleverd, maar op een ("geheime")partitie op de HDD. Deze bereik je door op de door fabrikant aangegeven toetsencombinatie in te drukken tijdens het opstarten van je PC. Toegevoegd na 33 minuten: Van MS: Door een fabrieksherstel uit te voeren, installeer je Windows opnieuw, maar verwijder je ook bestanden, instellingen en toepassingen Toegevoegd na 1 dag: En ja de drivers die erop stonden staan er na de herinstallatie gewoon weer op. Net als die stomme programma's waarmee de PC geleverd werd.

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100