De computer van mijn dochter start helemaal niet meer op wat kan ik doen?

er staan alle foto's vanaf de geboorte van mijn kleindochter op en belangrijke documenten.
windows vista is geinstaleerd, als ik windows xp ( van mijzelf) erop zet ben ik dan alles aan documenten en foto's kwijt? wie weet er een oplossing?
veilige modes geeft geen oplossing want geen enkele optie doet het.
als er geen andere oplossing is dan zal ik naar de computerzaak gaan voor reparatie maar misschien heeft iemand een tip?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je beschrijving van het probleem is niet nauwkeurig genoeg om tips over de reparatie te kunnen geven. Je data zijn niet verloren, want je kunt je harddisk eenvoudig uit de computer schroeven en deze lezen met behulp van een andere computer.

Laat er een deskundige naar kijken. Die kan vaak nog veel redden. En in het vervolg, vaak een back up maken...... Ik heb zelf hier een externe harde schijf liggen, van 1Gb. daar kan veel op, en als mijn computer crasht, heb ik alles nog. Toegevoegd na 48 seconden: Die harde schijf is 1 Tb. ( 1000 Gb.)

Ik zou er ( vooral bij onwetendheid ) niets meer aan doen en gelijk naar een deskundige mee gaan. Overigens zou ik persoonlijke dingen als foto's en belangrijke bestanden in het vervolg niet meer aan één computer toevertrouwen, maar ook zeker backups maken op externe bestandsdragers.

Een computerspecialist kan de inhoud van de harde schijf meestal nog overzetten op je nieuwe computer. En maak dan maar snel wat dvd s van je foto s voor je ze weer kwijt raakt.

Ja dan ben je alle informatie weg. Wat je kan proberen is de huidige schijf loskoppelen. Een andere schijf erin en daar ook Vista op installeren en de oude schijf opnieuw aankoppelen. Vervolgens alle bestanden over schrijven op de nieuw schijf en gelijk een back-up maken.

Het eerste waar ik zelf aan denk in zo`n geval is om de disk die niet goed meer werkt als slave in te stellen en een nieuwe schijf als C schijf te gebruiken en daar een verse windows op te installeren. Vervolgens kun je met allerlei programma`s als recuva, getmydata etc. je foto`s e.d. weer terug halen. Type in google iets van "datarecovery o.i.d. installeer de software en volg de instructies. Bij gebrek aan kennis kun je dit dit het best met een kenner doen zodat je de volgende keer weet wat te doen als je het niet interesseert moet je het maar aan een kenner overlaten om verdere schade te voorkomen In 99,99 procent van de mij bekende gevallen is de data nog wel aanwezig en weer terug te halen dus zeker geen paniek. Zelfs bij beschadige schijven door calamiteiten als brand of waterschade, de gespecialisserde bedrijven die dit doen zijn zeeeer duur.Dat gaat oplopen van enkele honderden euros onderzoekskosten tot duizende per gigabyte, dus niet echt iets voor baby foto`s.l Wel wordt altijd geadviseerd (en nu nogmaals door mij) Maak backups van alles wat niet van internet komt maak hardcopy`s (foto`s, negatieven, papierenafdrukken negatieve, incremnetiele backups of whatever want eenmaal echt weg, is nooit meer terug. Heb je veel tijd en belangstelling dan kun je diverse fora afstropen om te zien hoe anderen dat doen en wat de mogelijkheden, moeillijkheden en gevaren zijn. Of geef een meer gedetailleerde beschrijving van de problemen en meldingen die je krijgt voor een troubleshoot op maat. Soms kun je ook booten vanaf cd of dvd en dan de herstelfunctie gebruiken. Soms kun je ook een versie er overheen installeren en komen al je bestanden in een mapje met windows.old. Maar ik ben niet op de hoogte van jou kennis mbt computers hardeschijven en operating systems. In elk geval succes en ..........lukt het niet, vraag, lukt het wel zeg dan hoe, zodat een ander er zijn voordeel weer mee kan doen.

Wat willower zegt is ook mijn idee; hang er een andere, werkende harde schijf in, met daarop windows, of installeer er windows op. Kijk of de pc het dan doet. Zo ja, sluit dan ook deze, waarschijnlijk defecte, harde schijf aan en zeg dat 'ie slave moet zijn. Kijk of de pc dan nog steeds opstart. Zo ja, kijk dan of de harde schijf die het nu niet doet toegankelijk is bij Deze Computer. Als je je bestanden daar niet meer vindt, probeer dan een programma als Recuva te gebruiken om deze te herstellen. Mocht je dit niet zelf kunnen, schakel dan hulptroepen in.

Gooi nooit je harde schijf zomaar weg. Er zijn mensen die van een kapotte schijf nog data kunnen redden. Laat er een deskundige naar kijken en als laat ze de schijf even testen. Als die goed is heb je de foto's nog. En laat de volgende keer twee schijven in je computer zetten die als een mirror werken. Ik bedoel dat je je data ipv op 1 schijf op 2 schijven simultaan weg schrijft. Er zullen niet snel tegelijkertijd 2 schijven kapot gaan.

Misschien beter dan alle bovenstaande opties is om een bootable Ubuntu cd te maken, en hier van op te starten (boot van cd). Van daar uit is het mogelijk om je gegevens te lezen/ verplaatsen en eventueel te branden. Je zult als je niet bekend bent met Ubuntu je er wel even in moeten verdiepen omdat het wat anders dan Windows werkt, maar het is zeker een goede optie.

NIET naar de winkel brengen. mijn moeder had dat gedaan, gezegd dat er nog onmisbare foto's op stonden, en de winkel heeft hem geformatteerd om windows er opnieuw op te zetten. BALEN! hang de schijf als slave aan je eigen computer (via extern kastje of gewoon binnenin aan de kabel) en dan weet je of de schijf kapot is of de computer. EErst zekerheid over je data, daarna pas kijken of je computer gerepareerd kan worden. Ubuntu is handig, maar als je er nog nooit mee gewerkt hebt, ben je bang om iets te proberen omdat je niet weet wat er gaat gebeuren. Tenminste, dat heb ik.

Ja, dat is echt ellendig. Heb ik ook wel eens gehad met mijn laptop. Ik kon mijn bestanden redden door op een andere PC Knoppix te downloaden en deze te branden op een CD. Met die bootable CD kon ik de laptop opstarten en had ik toegang tot de ingebouwde harde schijf van de laptop. Op de USB poort van mijn laptop kon ik toen mijn externe USB harde schijf aansluiten en vanuit Knoppix kon ik daar bestanden naartoe kopieren.

Bronnen:
http://www.knoppix.net/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100