Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Als ik iTunes wil sluiten, krijg ik enkele sec later een DEP-melding , waar na iTunes opnieuw wordt geopend. Hoe komt/voorkom ik dit?

UITLEG:
Altijd iTunes open moeten houden na gebruik is (tot nu toe) vooral irritant.
Ik kan blindelings een gids volgen en iTunes uitsluiten van DEP. Maar wat ik ervan weet is dat DEP iets te maken heeft met bescherming tegen bv virussen. En behalve dat ik sowieso niet kapot van ben om met dat soort instellingen te spelen, zonder te weten wat het doet behalve probleem oplossen. Zeker gezien de aard van iTunes zou ik zeggen liever meer bescherming met irritatie, dan minder zonder...

MEER RELEVANTE INFO:
Zie afb voor prt scr's

LET OP! Het gaat hier dus NIET om het bekende probleem dat DEP voorkomt dat iTunes wordt GEOPEND. iTunes start/werkt prima.
Het PROBLEEM zit erin dat als ik klaar ben met iTunes, ik het niet (blijvend) af kan sluiten. Ongeacht of ik "kruisje", "bestand - Afsluiten" of zelfs "ctrl+alt+del - taakbeheer - taak beindigen" gebruik. iTunes sluit af, DEP melding verschijnt en iTunes wordt automatisch opnieuw gestart (geloof niet hersteld).

NIET WAARSCHIJNLIJKE OORZAKEN:
- versie bug (sinds het speelt al meerdere updates van zowel Windows als iTunes geinstalleerd)
- veel voorkomende veroorzakers van problemen (basics geprobeerd zoals ext apparaten loskoppelen, verbindingen uitschakelen, schermen sluiten en achtergrond programma's stoppen, zonder verschil)
- activiteit in iTunes (geen verschil als het open en meteen probeer te sluiten. Of dat ik een hele avond bezig ben geweest met bestanden organiseren/toevoegen, iPod synchen, enz)

Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
in: Software
927

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Als je het irritant vindt, waarom zet je DEP dan niet uit?
http://ict-freak.nl/2007/04/16/how-to-disable-dep-in-windows-vista/

BTW: je hebt nogal een belegen OS, waarom niet uppen naar 7 of 8?
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Altijd iTunes open moeten houden na gebruik is (tot nu toe) vooral irritant.
Ik kan blindelings een gids volgen en iTunes uitsluiten van DEP. Maar wat ik ervan weet is dat DEP iets te maken heeft met bescherming tegen bv virussen. En behalve dat ik sowieso niet kapot van ben om met dat soort instellingen te spelen, zonder te weten wat het doet behalve probleem oplossen. Zeker gezien de aard van iTunes zou ik zeggen liever meer bescherming met irritatie, dan minder zonder… En vwb de windows versie. Als jij betaald wil ik best upgraden
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
DEP is Data Execution Prevention, het heeft in die zin te maken met virussen dat het beschermt tegen ongeoorloofd uitvoeren van software routines. Je zou ook EDB in je BIOS kunnen aanzetten, da's een feature van Intel wat Execution Disable Bit heet. (je processor moet het wel ondersteunen) Kortom het is een afweging comfort versus veiligheid, maar als jij weet wat je doet en gebruikt geen keygens / patches voor illegale software dan zijn reguliere anti-virus software(ja ook de gratis beschikbare) prima in staat om het uitvoeren ervan te verhinderen....
Verwijderde gebruiker
9 jaar geleden
Dus het is niet voor bv verborgen virussen in media bestanden... Daar zat ik nl een beetje mee... iTunes is immers de plek waar al mijn media bestanden van ext hd, c schijf, enz samenkomen om op mijn ipod te worden gezet... Maar zou er niet een hele andere oplossing kunnen zijn, aangezien juist het afsluiten fout gaat had ik eigenlijk het idee dat het niet echt aan itunes ligt...

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding