Hallo allemaal. Ik heb 2 e-mail adressen in outlook 2010. jan en piet. als ik jan een email stuur, krijgt piet hem ook binnen. hoe voorkom ik dit ?

Hallo allemaal. Ik heb 2 e-mail adressen in outlook 2010. jan en piet. als ik jan een email stuur, krijgt piet hem ook binnen. Hoe kan ik dit voorkomen?


Ik heb binnen outlook 2010 2 accounts aangemaakt. jan@hccnet.nl en piet@hccnet.nl
Ik zie ook beide inboxen apart aan de linkerkant staan.
stuurt men nu een mail naar jan, dan komt deze zowel bij jan als bij piet binnen.
ik krijg nu dus alle mail 2 keer binnen. Heeft er iemand een idee hoe dit op te lossen
Hartelijk dank,
Karel104

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kan een e-mailadres blokkeren. verdere uitleg vind je als je deze link kopieert in de URL-balk: http://www.pcleek.com/e-mail-tips/1502-outlook-com-ongewenste-e-mails,-spam-en-junk-mails-blokkeren OPGELET; als je een e-mailadres blokeerd, dan krijg je geen e-mails meer van dat e-mailadres, tenzij je hem weer deblokeerd.

Bronnen:
http://www.pcleek.com/e-mail-tips/1502-out...

Dit gebeurt als de e-mailadressen aliassen zijn van elkaar. Ze hebben dan waarschijnlijk ook hetzelfde paswoord. Je kan 1 van beide e-mailadressen blokkeren en dan krijg je alle e-mails alleen maar binnen in de niet geblokkeerde mailbox, maar dan kan je met het geblokkeerde e-mailadres geen e-mails meer versturen. Ik heb hetzelfde voor met 3 e-mailadressen die aliassen zijn van elkaar. Ik laat de mails in alle 3 de mailboxen toekomen en daarna verwijder ik de mails die niet in de juiste box staan. Het is snel gebeurd en is al een gewoonte geworden. Als het je blijft hinderen, maak je beter afzonderlijke e-mailadressen die geen aliassen zijn van elkaar.

Dan staan de 2 e-mailadressen op dezelfde inbox. Je mag dat dan wel als 2 inboxen zien in outlook. Maar dat komt alleen maar omdat outlook niet kan weten dat het hier om dezelfde inbox gaat. Zorg voor beide e-mailadressen voor een eigen account, zo krijgen ze ook elk een eigen inbox en loopt alles zoals je wenst.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100