Wat zijn de juiste export-instellingen voor een PDF in indesign?

In InDesign maak ik en catalogus, maar bij het printen van een testje bleek het kader van een transparante afbeelding (.pdf) de achtergrond te verkleuren.

Ik heb verschillende instellingen gedaan met het exporteren naar PDF, maar tot nu toe geen succes geboekt en het verkleuren van de achtergrond blijft gebeuren. Zijn er trucs of instellingen om dit te voorkomen?

Bekijk de afbeeldingen waarop te zien is dat er een donkerder vlak onder de fiets is en de afbeelding waarbij er geen kleurverschil is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het witte vlak is niet afkomstig van het opslaan naar een PDF maar van een transparantie probleem. Waarschijnlijk is de foto die je hebt gebruikt, opgemaakt in RGB kleurmodus en vervolgens geïmporteerd in je CYMK Indesign bestand. Dit kan je simpeler oplossen door de afbeelding in kwestie te openen in Photoshop en om te zetten naar een CYMK foto. Bij mijn lokale copyshop ( http://copyshopdehaan.nl/ ) vragen ze ook altijd de PDF op te slaan met de PDF instelling PDF X4 2008. Als je je PDF met die instellingen had opgeslagen, had je computer de PDF al deels gerasterd zoals een printer dit doet. Het vlak van je afbeelding was dan ook zichtbaar geweest in je PDF bestand. Veel succes in ieder geval!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100