Is er een software dat automatisch de kanten van ingescande boeken verwijderd?

Ik heb een heel boek ingescand en bij het inscannen zijn ook de zijkanten meegekomen. Nu wil ik graag de zijkanten verwijderen zodat ik het boek kan uitprinten.

Is er een software die dit automatisch kan doen? Ik wil dit liever niet handmatig doen, het gaat om 300 pagina's.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk niet dat die software bestaat. Meestal wordt software ontwikkeld voor brede toepassingen. En het inkaderen van een tekstblok in een plaatje is nogal specifiek. Wat je (misschien) beter had kunnen doen is met een OCR programma het plaatje laten omzetten naar echte tekst. Dan had je dit probleem niet gehad. Hoewel je dan wel de hele tekst had moeten controleren op misfits.

Als je een heel boek hebt ingescand en wil reproduceren (uitprinten) zou ik het op de nette manier doen. Een plaatje (scan) uitprinten leest heel slecht en ziet er ook al zijn de randen eraf niet mooi uit. Even ten overvloede, als je geen toestemming van de auteursrechthebbende (de schrijver/uitgever) hebt mag je dit wel voor eigen gebruik doen, je mag het niet verkopen of zelfs weggeven. 1) Je hebt je boek gescand en je hebt een heleboel pagina's als plaatjes op je harde schijf staan. Hierop laat je zgn. OCR Optica Character Recognition) software los. Dit is een programma dat je letters "leest" vanaf het plaatje dat je gescand hebt zodat je het kunt openen in je tekstverwerker b.v. Je kunt op de eerste link klikken, dan word je doorverwezen naar een site met gratis programma's. 2) Je kunt het boek nu fatsoeneren en opmaken in je tekstverwerker. Zou ik wel doen want dat leest makkelijker weg. 3) Wil je het echt mooi doen, maak je er een elektronisch boek van. Dit kan heel mooi en gratis met Sigil of met een plugin voor je tekstverwerker. Succes!

Bronnen:
http://www.gratissoftware.nu/gratis-ocr-op...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100