Hoe kan ik programma's laten draaien op een computer en besturen op een andere?

Ik ben op zoek naar een manier om op mijn computer programma's te laten draaien, zodat mensen in mijn home network met een niet zo krachtige pc toch zware software kunnen draaien omdat dit op mijn computer draait.

Dit principe heb ik voorheen alleen nog gezien op grootschalige servers.
Kan dit ook eenvoudig met Windows server?

zo ja, graag een handleiding oid.

Alvast bedankt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het om niet te ingewikkelde handelingen gaat is Teamviewer een handig programma.

Daar heb je zelfs geen windows server voor nodig. Gewoon een professional-versie van windows en gebruik maken van de functie extern bureaublad (die dan ook weer kan uitgevoerd worden vanop pc's met een home-versie en zelfs vanop pc's met een ander besturingssysteem dan windows). Deze functie wijst zichzelf. Wel is het zo dat er standaard maar 1 gebruiker tegelijk kan verbinden met deze pc en dat voor de lokale gebruiker de toegang tot de pc vergrendeld wordt. Maar eens goed zoeken op internet levert methodes op waardoor deze beperking is op te heffen.

Ik heb het even nagezocht, dit is waarschijnlijk te ingewikkeld om thuis uit te voeren. In sommige gevallen moet zelfs de software die je wilt gebruiken al geschreven zijn voor dit soort netwerk communicatie, en dat is vaak niet het geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100