hoe krijg ik het alleenrecht op een idee?

Ik heb goed idee voor een app. echter ben ik bang als ik het in de play store doe, er mensen zijn die mijn app gaan namaken.
hoe zorg ik ervoor dat ik een alleenrecht op een idee heb?

Is dit mogelijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij de app helemaal zelf maakt is dat vanzelf auteursrechtelijk beschermd Wikipedia: Inhoud Auteurswet[bewerken] Artikel 1 van de Auteurswet definieert 'auteursrecht' sinds 1912 als volgt: Aanhalingsteken openen Het auteursrecht is het uitsluitend recht van den maker van een werk van letterkunde, wetenschap of kunst, of van diens rechtverkrijgenden, om dit openbaar te maken en te verveelvoudigen, behoudens de beperkingen, bij de wet gesteld. Aanhalingsteken sluiten Volgens de Hoge Raad in het arrest Van Dale/Romme is elk originele schepping waarin het stempel van de maker te herkennen is een auteursrechtelijk beschermd werk. Auteursrecht voor auteurs en gebruikers[bewerken] De onderstaande punten zijn de belangrijkste regels voor het auteursrecht. Auteursrecht is automatisch, in elk geval in de (vele) landen die de Conventie van Bern ondertekend hebben: zodra iemand een werk maakt, rust daar in die landen auteursrecht op. Zo werkt dat ook met computer programma's.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Auteursrecht

Niet. Jouw app kan niet beschermd worden daar de app onderdelen bevat die al eerder geschreven zijn waar jij slechts wat aan hebt toegevoegd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100