Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe tel je het aantal Foutwaarden in Excel?

Hoe kun je in excel het aantal foutwaarden van een reeks bepalen? Bijvoorbeeld: er komt in een reeks van 12, 3x maal de foutwaarde #N/B voor. Hoe kan ik er met een formule achter komen dat het 3 foutwaarden zijn ???

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
in: Software
4.7K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Het beste antwoord

Ik zou het als volgt doen. Zie het onderstaande voorbeeld.

In cellen A1 t/m A10 heb ik de getallen 9 t/m 0 gezet, behalve in cel A6, daar heb ik de 4 die er stond veranderd in de tekst "GV".

In cel B1 staat de formule

      =1/A1

Hetzelfde voor B2 t/m B10.

Die formule kan dus overal worden berekend, behalve in B6 (omdat 1/"GV" geen getal is) en in B10 (omdat 1/0 niet bestaat). Er zitten dus twee fouten in B1 t/m B10.

In cel B12 heb ik nu de volgende formule gezet:

      =SOM(ALS.FOUT(B1:B10-B1:B10; 1))

En, nu komt het: ik heb na het intypen van de formule nergens op geklikt en niet op Enter gedrukt, maar op Control-Shift-Enter gedrukt. Je ziet dat Excel nu accolades rond de formule plaatst.

Cel B12 geeft nu 2 aan. Dat is het aantal fouten in B1 t/m B10. Je kunt het zelf proberen door A1 t/m A10 te veranderen om meer of minder fouten in B1 t/m B10 te veroorzaken; je ziet hoe B12 meeverandert.
 
(Lees meer...)
Plaatje bij antwoord
Cryofiel
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Perfect. Dit is precies wat ik nodig had. Bedankt. :D

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding