Is er een programma dat mijn cache op mijn RAM kan verwijderen?

Mijn RAM zit regelmatig vol, er is veel cache. is er een programma dat het een beetje kan "opruimen"?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat doet Windows zelf: ongebruikt RAM wordt ingezet als cache, zodra andere programma's meer RAM nodig hebben wordt de cache automatisch kleiner. Toegevoegd na 42 minuten: Er is dus niets mis, en het verwijderen van de cache (als het al kon) zou alleen tot slechtere prestaties leiden. Er hoeft dus niet nog een ander programma geinstalleerd te worden om je geheugen te "optimaliseren". Toegevoegd na 2 uur: Hier staat een gedetailleerde uitleg over wat "cached" betekent in de task manager: http://brandonlive.com/2010/02/21/measuring-memory-usage-in-windows-7/

Om op te schonen en het geheugen te optimaliseren kun je de Glary Utilities gebruiken. Je vind dit vinden in de modules > Optimaliseren > Geheugen Optimaliseren. Je kunt die tool naar wens instellen en laten opstarten met windows. Glary Utilities is verder ook een handige en goede tool om register, internetgeschiedenis, tijdelijke bestanden en andere zaken op te schonen.

Bronnen:
http://www.glarysoft.com

Ik gebruik cleanmem. In je systray zie je hoeveel % van je RAM wordt gebruikt (met een kleurtje dat je kunt instellen, bv, < 50% groen, tussen 50% en 75% geel en er boven rood). Je kun aangeven om de hoeveel minuten de RAM moet worden opgeschoond, en je kont het ook direct doen en ook de file cache opruimen. De site ziet er niet al te overzichtelijk uit, maar je moet de gratis versie hebben.

Bronnen:
http://www.pcwintech.com/cleanmem

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100