Hoe los ik een IP-conflict op?

Ik krijg geregeld het bericht van mijn computer “Er heeft zich een IP Conflict voorgedaan” en mijn internet werkt dan niet. Meestal is het de volgende dag dan weer voorbij en doet mijn internet het weer wel is het heel irritant. Hoe los ik dit op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk eens naar de eigenschappen van je LAN of Wireless adapter en kijk bij de iPv4 instellingen. Dat kan het best voor jouw op automatisch staan. Kans dat dat niet het geval is.

Kijk eerst naar de eigenschappen van je LAN of Wireless adapter en kijk bij de iPv4 instellingen.misschien dat dat het is en anders zou ik het ook niet weten

Al je apparaten, moeten bij de netwerk eigenschappen in gesteld staan op dhcp. Er zit er vast eem tussen die een vast tcpip adres heeft.

Eerst wat achtergrondinformatie wat de melding inhoud: binnen jouw netwerk krijgt elke gebruiker die op Internet gaat een uniek intern IP adres, dit is nodig om bijvoorbeeld de opgevraagde webpagina naar de juiste pc te sturen. Als er 2 apparaten hetzelfde adres hebben of willen gebruiken dan weet de router (het apparaat wat verbinding maakt met Internet) niet naar welk apparaat hij de data moet sturen. Je kunt binnen je netwerk een overzicht krijgen van welke IP adressen in gebruik zijn. Meestal is dat in de range van 192.168.x.x Met een tooltje als angry IP scanner --> http://angryip.org/ kun je dit overzicht makkelijk en snel maken. Normaal gesproken staan apparaten op auto dhcp ingesteld, wat wil zeggen dat ze automatisch van de dhcp (dynamische host configuratie protocol) een IP krijgen toegediend. Maar je kunt ook statisch een IP configureren, dan vraagt een apparaat geen IP aan, maar meld zich al aan met een IP. IP adressen worden van laag naar hoog uitgedeeld, bijvoorbeeld startend vanaf 192.168.1.2 en de volgende host krijgt 192.168.1.3 (192.168.1.1 is vaak de router zelf) Waarschijnlijk staat jouw pc op een laag statisch adres, wat geen conflicten zal geven als het adres nog niet is vergeven. Zijn er meerdere actief dan heb je een probleem. Oplossing 1: gebruik (auto) DHCP om de computer zelf de aanvraag te laten doen. Oplossing 2: indien statisch gewenst is, gebruik een hoog IP adres, bijvoorbeeld 192.168.1.200 (waarschijnlijk zijn er namelijk nog geen 200 adressen uitgegeven door de dhcp server.) Niet altijd is de IP rang 192.168.1.x Om dit te kunnen zien kun je bij Windows via uitvoeren "cmd" intypen. Een commando schermpje komt. Typ hierin "ipconfig /all" en hier kun je je eigen IP adres zien en die van de router / dhcp server. (Kan ook een 10.x.x.x range zijn of 192.168.178.x)

Een ip conflict kan onstaan als er twee apparaten in het netwerk staan met hetzelfde ip adres. Gezien jouw bericht neem ik aan dat je gewoon DHCP gebruikt. Je moet even opnieuw een ip adres vragen in je netwerk. Afhangend van welke versie windows je hebt kan dat alsvolgt : Druk op Start Ga naar Run/Uitvoeren en type "CMD" (Of als dat er niet staat, bij de nieuwere windows versies kan je het direct in een balke intypen in het start menu) . Vervolgens opent er zich een zwart scherm (De opdrachtprompt/command prompt) Typ in het zwarte scherm: ipconfig /release (en druk op enter) vervolgens doe je: config /renew In de bronnen zet ik links naar de microsoft website waar uitgelegd wordt hoe je bij de opdrachtprompt komt in windows vista, windows 7 en windows 8

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/nl-be/windows...
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows...
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100