Webmail. Heb het idee dat mijn ex af en toe inlogt. Is dit te checken? Ga wel mijn account aanpassen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laat iemand jou een mailtje sturen met (alleen) een onderwerp waarvan jij denkt dat je ex er nieuwsgierig van word. Open deze "lege" mail niet. Je kunt zien dat mail ongeopend en/of ongelezen is. Wanneer dat veranderd, weet je het zeker. Toch maar snel je wachtwoord aanpassen. Toegevoegd na 3 minuten: Bijvoorbeeld: Arjan, dit móét je snel lezen, heel belangrijk. Of: Het gaat over/heb je al gehoord van (namen van personen die je ex ook goed kent) en dan ongelezen in je inbox laten staan.

Als je nieuwe mail binnenhaalt, onderscheidt die zich duidelijk van de gelezen mail. Als je dus voortdurend nieuwe mails hebt die jij nog niet hebt gelezen, maar die duidelijk wel gelezen zijn, weet je genoeg. Natuurlijk kan hij ook inloggen zonder mails helemaal te lezen, alleen te checken op afzender of titel, en dan wordt het lastiger. Voor de zekerheid kun je dus maar beter zo snel mogelijk je inloggegevens veranderen ; heel kleine moeite, en dan heb je tenminste zekerheid.

Gelezen berichten zijn anders dan ongelezen berichten. Sommige webmail toepassingen vertellen wanneer (en van waar) je als laatste ingelogd bent geweest. Als je ex je wachtwoord weet is de oplossing zo simpel als wat: wijzig je wachtwoord en je probleem is over. Hoef je je ook geen zorgen meer te maken of te ergeren.

Sommige webmail hebben de functie om de 'laatste accountactiviteiten' te bekijken. Meestal met IP adres. Dus als je afwijkende locaties en tijd ziet, weet je dat iemand op jou mailaccount is geweest. Dan gewoon het wachtwoord wijzigen.

Bij de meeste webmail sites kan je wel ergens de account activiteit bekijken. Als daarin staat dat je account op een voor jou vreemd tijdstip of voor jou vreemde locatie is benaderd dan weetje meer. Hoe het precies werkt hangt natuurlijk van de site af. (Bij gmail kan je dat b.v. in je "postvak in" helemaal rechts onderaan de pagina terug vinden)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100