Waar en hoe kan ik gratis het aantal pixels van een foto verlagen?

Om foto's op mijn site te zetten moet ik ze verkleinen naar 500 pixels. Ik heb nog een oude paint, maar die kan alleen het formaat verkleinen. Graag met wat uitleg...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Microsoft Office Picture Manager. Bij foto's bewerken zit de optie "Formaat wijzigen" waarmee kan wat je wilt. Je krijgt dit gratis bij office of windows (dat wil ik even kwijt zijn).

Met het programmaatje Paint kun je foto's verkleinen. Paint is standaard op windows pc's geinstalleerd.

Als je Office hebt geïnstalleerd dan kan het met de Microsoft Office Picture Manager. Ook online kun je je foto’s resizen. Klik op de link om naar resizer.nl te gaan. Je kunt de gewenste hoogte en/of breedte van je foto selecteren en daarna als je wil nog met de balk schuiven om je formaat nog te veranderen als je dat wil. Echt supersimpel en gratis bovendien!

Bronnen:
http://www.resizer.nl

U heeft FastStone Photo Resizer nodig (freeware)! Zie http://www.area404.nl/#graphics voor een referentie. Zie bron voor de url waar je FastStone kan down sponsen.

Bronnen:
http://www.faststone.org/FSResizerDetail.htm

IrfanView is een gratis fotobewerker, ook in het Nederlands die foto's naar precies het gewenste aantal pixels kan omzetten. Je vindt IrfanView hier, http://www.irfanview.com/ Succes

Als je (veel) meer wilt dan simpel, en toch gratis, dan is the Gimp je beste vriend.

Bronnen:
http://www.gimp.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100