Hoe voeg ik een "AND" operant toe aan een excelformule "ALS". Dus ALS A1=Waarde1 EN A2=Waarde2, dan MELDING "Beide goed" ANDERS "andere melding"?

Of neem bijvoorbeeld een namenlijst, met geslacht als geboortedatum. Een als-functie die eerst kijkt of het geslacht = man, en dan kijkt of geboortedatum na 1/1/2000, om de melding te geven: "Dit is een jongen geboren na de eeuwwisseling".

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met de functie EN (in de Engelse versie is dat AND) Deze functie resulteert in WAAR als alle argumenten WAAR zijn. Resulteert in ONWAAR als een of meer argumenten ONWAAR zijn. Syntaxis EN(logisch1;logisch2; ...) logisch1; logisch2;... zijn maximaal 30 voorwaarden die WAAR of ONWAAR kunnen zijn. * de argumenten moeten als resultaat logische waarden zoals WAAR of ONWAAR geven, of de argumenten moeten matrices of verwijzingen zijn die logische waarden bevatten. * Als een matrix- of verwijzingsargument tekst of lege cellen bevat, worden deze waarden genegeerd. *Als het opgegeven bereik geen logische waarden bevat, geeft EN de foutwaarde #WAARDE! als resultaat. Voorbeelden EN(WAAR; WAAR) resulteert in WAAR EN(WAAR; ONWAAR) resulteert in ONWAAR EN(2+2=4; 2+3=5) resulteert in WAAR Toegevoegd na 5 minuten: In jouw voorbeeld krijg je dus zoiets: ALS(EN(A1=”man”;B1> DATUM(2000;1;1)); ”Jongen geboren na de eeuwwisseling” ; ”Meisje of geboren voor de eeuwwisseling”)

Bronnen:
Helpfile van Excel

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100